VIZSGÁLAT BIZONYÍTOTTA HOGY A SOK C-VITAMIN NEM OKOZ VESEKÖVET!

VIZSGÁLAT BIZONYÍTOTTA HOGY A SOK C-VITAMIN NEM OKOZ VESEKÖVET!

Állítólag a „sok” C-vitamin vesekövet okozhat Ez az egyik legjobb példa a hazugságokra.

Na de nézzük akkor a tényeket! még nem nagyon lehetett látni olyan tudományos magyarázatot vagy tanulmányt, ami alátámasztotta volna azt hogy a sok c-vitamin vesekövet okoz, ezt csak hallani lehetett.

A híresztelés hamisságát bizonyító rendkívül alapos tudományos vizsgálatot viszont igen.

1996 júniusában tették közzé egy nagyon alapos tudományos vizsgálat eredményét, Több mint 45 ezer férfit vizsgáltak 6 éven át.

A vizsgálatba bevont férfiak 40–75 év közöttiek voltak.

loading...

Azért választották a férfiakat, és éppen ezt a korosztályt, mert a férfiaknál, ráadásul ebben az életkorban a leggyakoribb a vesekőképződés.

Jogosan felmerülhet az olvasóban a kérdés: vajon miért próbálják folyamatosan elbagatelizálni a c-vitamin jelentőségét? A témával kapcsolatban több információt találhatsz alább – FIGYELEM! ÁRT VAGY HASZNÁL A NAGY DÓZISÚ C-VITAMIN? – DR. LENKEI GÁBOR VÁLASZOL.  A C-vitamin hatékonyan semmisítette meg a rákos sejteket, miközben az egészséges sejteket érintetlenül hagyta…TOVÁBB >>> http://www.netextra.hu/figyelem-art-vagy-hasznal-a-nagy-dozisu-c-vitamin-dr-lenkei-gabor-valaszol/

Olyan férfiakat vettek részt a vizsgálatban, akik legalább 1500 mg, azaz 1,5 gramm, vagy ennél több C-vitamint fogyasztottak naponta.

A tudományos vizsgálat egyértelműen megcáfolta a gyógyszermaffia híresztelését.

A vesekőképződésre hajlamos korban lévő, és ráadásul az átlagosnál nagyobb mennyiségű C-vitamint fogyasztó férfiak körében egyáltalán nem volt gyakoribb a vesekő, mint a C-vitamint egyáltalán nem fogyasztók táborában.

Azt sem nagyon szokták hangoztatni az orvosok és a média, hogy már 1998-ban megjelent egy fontos tudományos közlemény, amelyből megtudhatjuk, hogy a modern urológia a vesekőbetegségben szenvedők számára 1000-3000 milligramm, azaz 1-3 gramm C-vitamin bevitelét javasolja naponta.

Tehát az, hogy a sok c-vitamin káros, úgy tűnik hogy hazugság. De vajon miért?

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Facebook hozzászólások