A KÁVÉ VÉDI A MÁJAT

A KÁVÉ VÉDI A MÁJAT

Új kutatások kimutatták, hogy a kávé védi a májat.

[cn-social-icon]

Persze nem szabad túlzásba vinni, hiszen akkor a szívre káros.

A Southampton University kutatói arra jöttek rá, hogy napi két csésze kávéval csökkenthetjük a májra nehezedő nyomást, és károsodást, amelyeket a sok étel és alkohol okoz.

A kutatók több mint 430 ezer embert vizsgáltak meg, és a kutatások azt mutatták, hogy napi két csésze kávé, nagyjából 44 százalékkal csökkenti a májcirrózis esélyét. Ez azért is jó hír, mert a cirrózisra egyenlőre nincs gyógyszer, így remek dolog az, hogy a kávéval csökkenthető az esélye, hiszen a kávé könnyen és viszonylag olcsón beszerezhető.

loading...

A májcirrózis évente több mint egymillió emberrel végez. Ezt okozhatja hepatitisz C fertőzés, de a sok alkoholfogyasztás is. A májcirrózis akkor alakul ki, amikor a kialakuló gyulladás miatt a máj szövetét hegszövet váltja fel, a regenerálódni kívánó máj működése pedig májszövet-szaporulatokat eredményez.

Ezek az elváltozások, később májelégtelenséghez, és rákhoz vezetnek.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Dr. Oliver Kennedy, a Southampton University kutatója elmondta, hogy a vizsgált páciensek közül 1990-nek volt májcirrózisa. A kilenc kutatásból nyolc során azt észlelték, hogy ha a kávéfogyasztást napi két csészével megemelték, akkor az csökkentette a cirrózis kockázatát. Mindebből azt szűrték le.

A kutatók persze felhívják a figyelmet arra is, hogy nem szabad túlzásba vinni, hiszen a túlzásba visszük a kávét, akkor az a szívet és a vérnyomást károsítja, és ennek is számos olyan következménye lehet, amik roncsolják az egészségünket, valamint arra is felhívják a figyelmet, hogy a kávét nem ajánlott túl sok cukorral vagy más édesítőszerekkel inni, hiszen ezek is szintén nagyon egészségtelenek.

Így hát ajánlott a napi két csésze kávé, azonban ha többet iszunk, az már lehet hogy többet árt, mint használ, Pontosan ezért, fontoljuk meg hogy mennyit iszunk belőle.

Ezen kívül azt is elmondták, hogy ugyan a kávé csökkenti a májcirrózis esélyét, de ettől még nem véd meg minket teljesen. Tehát ha rengeteg alkoholt fogyasztunk, és önpusztító életmódot folytatunk, akkor a kávé sem fog megmenteni minket a májcirrózis kockázatától.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások