FURCSA ZAJT HALLOTTAK A HOLD TÚLOLDALÁRÓL

FURCSA ZAJT HALLOTTAK A HOLD TÚLOLDALÁRÓL

A hold sötét oldalánál, az Apollo 10 űrhajósai valami nagyon furcsa hangot hallottak.

[cn-social-icon]

Először azt mondták, hogy úgysem hinne nekik senki, persze később beszéltek róla, de egy jó ideig titokban volt az eset.

Az Apollo 10 volt a NASA negyedik, emberes küldetése, és ekkor jutottak el másodszor a Holdig. Az űrhajósok, Thomas Staffordb, John Young és Eugene Cernan voltak.

Az Apollo 10 feladata az volt, hogy a Holdhoz érve, tesztelje a műszereket, a dokkolásokat, és a színes TV közvetítést. Természetesen a kommunikációt is tesztelték, és Stafford és Cernan átszálltak a holdkompra, hogy gyakorolják a holdraszállási manővert.

loading...

15,6 km-re közelítették meg a hold felszínét, és 8 órás önálló repülést hajtottak végre, majd leválasztották a visszatérő kabint, és visszamentek az anyahajóhoz.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A küldetés szerencsére jól sikerült és senkinek sem esett baja. Azonban előkerült egy felvétel, amelyben az Apollo 10 űrhajósai, egy nem evilági zajról beszélnek. Azt mondták, hogy a furcsa zaj akkor jelent meg, amikor a hold sötét oldala felé értek, és persze mikor meghallották a hangokat rögtön ledöbbentek és egymást kezdték kérdezgetni, hogy vajon mi lehet ez.

Úgy hangzik, mint valami fura űrbéli zene! Hallottad ezt a sípoló hangot? Ez ijesztő!

Az űrhajósok jelentették az esetet a NASA embereinek, akik felvették a jelentést, és tulajdonképpen semmit sem fűztek hozzá, egyszerűen csak annyiban maradt az egész.

Egy Apollo 15 pilóta, Al Worden azt mondta, hogy szerinte a NASA szándékosan tartja vissza ezeket az információkat az emberiségtől.

„Ha a Hold mögött vagy és a kommunikációs csatornák árnyékolva vannak, de ennek ellenére zenét hallasz a rádióból, akkor mi a logikus magyarázat?” Tette fel a "költői kérdést" a pilóta.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások