A REMÉNYTELEN RÁKBETEGEKRŐL LEMOND A KORMÁNY

A REMÉNYTELEN RÁKBETEGEKRŐL LEMOND A KORMÁNY.
loading...

A reménytelen rákbetegekről lemond a kormány

 

A jövőben nem kaphatnak drága kezelést azok a rákbetegek, akiknek a felgyógyulására kevés esély mutatkozik.

 

Nagyon úgy tűnik, hogy a kormány nem a javadat, hanem a javaidat akarja!
A tébét mint tudjuk minden munkavállalónak fizetnie kell de ha úgy dönt a kormány, hogy nem gyógyítható valaki jó eséllyel, akkor annak a gyógyszeres kezelését nem finanszírozzák. Így maradék remény és lehetőség is elveszik  a betegek elől.

[cn-social-icon]

 

Az orvosokra jut a hálátlan szerep

Az orvosoknak egyre szigorodó szabályok alapján kell kiválogatniuk a rákos betegek közül, hogy kik kaphatnak modern (és drága) kezelést, ha a kormány elfogadja azt a rendeletet, amelynek tervezete nemrég jelent meg az EMMI honlapján. 
A sok pénzbe kerülő kezelések számának drasztikusan csökkentését tervezi a kormány.
Ha rábólint a kormány, körülbelül két milliárd forintot spórolhat   a költségvetés, de így azok a súlyos rákos betegek, akiknek már csak kevés idejük van hátra nem kapnák meg az életüket nagy eséllyel meghosszabbító drága gyógyszerekhez. A rákbetegkezelésben részesülők nemrég körlevelet kaptak az Országos Onkológiai Intézettől, amiben azt fejtik ki, hogy szükség van az erőteljes spórolásra az onkológia területén is.

loading...

A minisztérium ezután tette közzé az „egyes egészségbiztosítási tárgyú miniszteri rendeletek módosításáról” szóló közleményében az rákbetegségekre vonatkozó új irányelveket. A vastagbélrákkal és a mellrákkal küszködőket érinti legjobban ez az új szabályozás, ezek közül kiválogatnák azokat akik nem biztos, hogy meggyógyulnak és nekik nem adják meg a megfelelő kezeléseket. 

Betegellenesnek tekintik az orvosok a kormány terveit
Felháborítónak és betegellenesnek tartja azt az alapállást Bodoky György, a Szent László Kórház onkológiai osztályvezető főorvosa a napokban közzétett minisztériumi tervezetet. A főorvos leszögezte, a tervezet kifejezetten ellehetetleníti a vastagbélrák kezelését. Hazánkban a vastagbélrák vezető halálok és évente átlagosan kilencezer új esetet regisztrálnak. Ezeknek a betegnek több mint a fele a  betegség  késői felfedezése miatt egy éven belül meg is hal. Bodoky György szerint a sok ezres betegcsoportból a rendelet szűk réteget választ ki, akiknél meg van a remény a végleges gyógyulásra.

A többi mehet a levesbe! 
A tervezetben csak közgazdasági szempontok érvényesülnek, de ez nem tudja kifejezni azt, amit egy négy hónapos túlélés helyett egy 18 hónapos jelenthet egy-egy család számára. A modern kezelés előnye, hogy a végstádiumos betegnél is meghosszabbíthatja az az időtartamot, amíg az érintettek családjuk körében maradhatnak, sőt esetleg még dolgozni is tudnak. – NetExtra.hu

[cn-social-icon]

Read previous post:
KÉSZÜLT A HALÁLRA SZTANKAY ISTVÁN.
KÉSZÜLT A HALÁLRA SZTANKAY ISTVÁN

Készült a halálra Sztankay István   A sokak által kedvelt színész, aki számos színházi előadás mellett rengeteg filmben is szerepet...

A RENDSZERES MÉZFOGYASZTÁS JÓTÉKONY HATÁSA A SZERVEZETRE - HASZNOS TIPPEK, EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS.
A RENDSZERES MÉZFOGYASZTÁS JÓTÉKONY HATÁSA A SZERVEZETRE

A rendszeres mézfogyasztás jótékony hatása a szervezetre [good_old_share] Elég egy kávéskanállal fogyasztani belőle, és álmunk zavartalan lesz. Mivel nagyrészt természetes cukrot...

Close