GYORSAN MERÜL A TELEFONOD? NÉHÁNY BEÁLLÍTÁSSAL SEGÍTHETSZ RAJTA

GYORSAN MERÜL A TELEFONOD? NÉHÁNY BEÁLLÍTÁSSAL SEGÍTHETSZ RAJTA

Gyorsan merül a telefonod? Pár beállítással segíthetsz rajta.

[good_old_share]


Ezekre érdemes odafigyelni.

Amikor megveszünk egy telefont, azt várjuk tőle, hogy sokáig bírja az aksia, és persze hogy nem hibás a készülék.
Kezdetben persze így is van általában, de ahogy telik az idő, az aksi egyre gyengébb lesz és egyre többször kell töltenünk.

loading...

Ez részben a telefon számlájára írható, azonban mi is sokat ronthatunk az aksi minőségén, ha nem megfelelően használjuk, ezen kívül pedig néhány beállítással meg is hosszabbíthatjuk az üzemidejét.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Kezdjük azzal (bár ez nem beállítás) hogy hogyan töltsük az aksit. A legtöbben (köztük én is, éveken keresztül) akkor töltik a telefont, amikor este lefekszenek, majd reggel leveszik a töltőről. Így 100%-al indulhatunk el otthonról.

Ezzel kezdetben nincs is gond, azonban ahogy telik az idő, azt vesszük észre, hogy egyre gyengébb az aksi. Ez amiatt van, mert folyton próbáljuk „túltölteni” a telefont.Természetesen nem tudjuk 100% fölé tölteni, azonban miután ezt eléri már egyáltalán nem szabad tovább rajtahagyni a töltőn, hiszen ez olyan, mintha egy izmot folyamatosan feszítenénk. Így az aksi minősége pedig folyamatosan romlik, és előbb utóbb nagyon silány lesz.

A legjobb megoldás az, ha 10% körül feltesszük tölteni és maximum 90-95%-ig töltjük. észrevehetően tovább fogja bírni a telefon egy idő után.

Most térjünk át a beállításokra.

Vegyük le a fényerőt.

Minél erősebben világít a kijelző, annál gyorsabban szívja le az aksit. Radásul sok esetben semmi szükség a vakító erőre, bátran húzzuk le akár 50 százalékra is. Mi valószínűleg kevesebbet fogunk érzékelni ebből, de az üzemidőnk értékes percekkel gazdagodik.

Váltsuk le a fehér háttérképet.

Amennyiben AMOLED panellel felszerelt készülékünk van (a legtöbb Samsung mobil ilyen), élhetünk egy másik trükkel. Válasszunk teljesen fekete háttérképet. Ekkor ugyanis a fekete pixelek megvilágítására nincs szükség, és mivel a háttérkép a kijelző jelentős részét lefedi, plusz üzemidőre teszünk szert.
Éjszaka kapcsoljunk „ne zavarj” módra.

Valószínűleg éjszaka álmunkban nem különösebben érdekelnek minket az értesítéseink, azonban sokan nem kapcsolják ki őket, hiszen nem ébrednek fel egy kis pittyegésre, vagy egyetlen rezgésre.

Éppen azért, mert nincs rá szükségünk, és nem nézzük, éjszaka teljesen feleslegesek, így kapcsoljuk ki az értesítéseket, és a rezgést, így ezzel a kicsivel is növekszik a telefon üzemideje. Jó, persze ez már egy nagyon apró dolog, de mivel úgyis felesleges számunkra éjszaka, miért ne kapcsolhatnánk ki?

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások