REJTÉLYES ÓRIÁSKAMRÁT TALÁLTAK A GÍZAI PIRAMIS BELSEJÉBEN

REJTÉLYES ÓRIÁSKAMRÁT TALÁLTAK A GÍZAI PIRAMIS BELSEJÉBEN
loading...

Rejtélyes óriáskamrát találtak a Gízai piramis belsejében.


A kutatók egyenlőre tanakodnak, hogy mi is lehet a rejtélyes kamra.

A ScanPyramyds project kutatói találtak egy hatalmas, eddig ismeretlen kamrát a Gízai nagy piramis belsejében.
loading...

A ScanPyramyds csapata egy minden eddiginél részletesebb képet alkotott a Gízai nagy piramisról. Ezt müondetektorok segítségével készítették el. Ezt röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy nagyjából olyan mintha körberöntgenezték volna a piramist, de ezek a detektorok egy sokkal pontosabb, és részletesebb képet tudnak alkotni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Ezeknek a képeknek az elemzése közben bukkantak rá az eddig ismeretlen kamrára, amelyről egyenlőre nem tudják, hogy milyen funkciót töltött be. Az elemzők azt állítják, hogy a kamra nagyjából egy közepes méretű repülőgép nagyságú is lehet, ami azért nem kicsi.
A képeken egyébként több eddig felfedezetlen részt is felfedeztek, de ezek csak kisebb kamrák és folyosók.

A ScanPyramids képein jól látszanak a piramis eddig ismert belső terei is, a Királyné kamrája, a Király kamrája, a Nagy Galéria, illetve az ezeket összekötő folyosók és szellőzőaknák is.

Az új üreg a Nagy Galéria fölött helyezkedik el, és a mérete is nagyjából akkora, mint a Nagy Galériáé. A kutatók több módszerrel is ellenőrizték az eredményeiket, vagyis az új kamra biztosan létezik.

Most a kutatók azon dolgoznak, hogy alaposabban felfedezzék a rejtélyes kamrát, és próbálnak rájönni arra, hogy egészen pontosan mire is használták a hatalmas helyiséget.Ezentúl valószínűleg többet fognak együtt dolgozni a ScanPyramyds csapatával, hiszen ez már a második nagy felfedezésük, ugyanis korábban ők voltak azok, akik észlelték a rejtélyes hőmérséklet eltéréseket a piramis belsejében, amire azóta is keresik a választ, egyenlőre sikertelenül.

Még rengeteg rejtély övezi a piramisokat, de reméljük, hogy előbb-utóbb fény derül mindre, és végre kiderül, hogy egészen pontosan milyen célokat is szolgáltak, és hogy miként építették fel őket pontosan.

loading…


Read previous post:
KEDVES MAGYAR FÉRFIAK!
KEDVES MAGYAR FÉRFIAK!

KEDVES MAGYAR FÉRFIAK! Mi, egészséges lelkületű magyar nők tájékoztatjuk az urakat, hogy tisztában vagyunk vele: ha a szállodai szobájukba hívnak,...

ILYEN VIDEÓ MÉG NEM KÉSZÜLT ŰRSÉTÁRÓL
ILYEN VIDEÓ MÉG NEM KÉSZÜLT ŰRSÉTÁRÓL

Ilyen videó még nem készült űrsétáról. Egy jó VR eszközzel most mi is az űrben érezhetjük magunkat. Kevés olyan ember...

Close