REJTÉLYES ÓRIÁSKAMRÁT TALÁLTAK A GÍZAI PIRAMIS BELSEJÉBEN

REJTÉLYES ÓRIÁSKAMRÁT TALÁLTAK A GÍZAI PIRAMIS BELSEJÉBEN

Rejtélyes óriáskamrát találtak a Gízai piramis belsejében.

[good_old_share]


A kutatók egyenlőre tanakodnak, hogy mi is lehet a rejtélyes kamra.

A ScanPyramyds project kutatói találtak egy hatalmas, eddig ismeretlen kamrát a Gízai nagy piramis belsejében.
A ScanPyramyds csapata egy minden eddiginél részletesebb képet alkotott a Gízai nagy piramisról. Ezt müondetektorok segítségével készítették el. Ezt röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy nagyjából olyan mintha körberöntgenezték volna a piramist, de ezek a detektorok egy sokkal pontosabb, és részletesebb képet tudnak alkotni.

loading...

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

Ezeknek a képeknek az elemzése közben bukkantak rá az eddig ismeretlen kamrára, amelyről egyenlőre nem tudják, hogy milyen funkciót töltött be. Az elemzők azt állítják, hogy a kamra nagyjából egy közepes méretű repülőgép nagyságú is lehet, ami azért nem kicsi.
A képeken egyébként több eddig felfedezetlen részt is felfedeztek, de ezek csak kisebb kamrák és folyosók.

A ScanPyramids képein jól látszanak a piramis eddig ismert belső terei is, a Királyné kamrája, a Király kamrája, a Nagy Galéria, illetve az ezeket összekötő folyosók és szellőzőaknák is.

Az új üreg a Nagy Galéria fölött helyezkedik el, és a mérete is nagyjából akkora, mint a Nagy Galériáé. A kutatók több módszerrel is ellenőrizték az eredményeiket, vagyis az új kamra biztosan létezik.

Most a kutatók azon dolgoznak, hogy alaposabban felfedezzék a rejtélyes kamrát, és próbálnak rájönni arra, hogy egészen pontosan mire is használták a hatalmas helyiséget.Ezentúl valószínűleg többet fognak együtt dolgozni a ScanPyramyds csapatával, hiszen ez már a második nagy felfedezésük, ugyanis korábban ők voltak azok, akik észlelték a rejtélyes hőmérséklet eltéréseket a piramis belsejében, amire azóta is keresik a választ, egyenlőre sikertelenül.

Még rengeteg rejtély övezi a piramisokat, de reméljük, hogy előbb-utóbb fény derül mindre, és végre kiderül, hogy egészen pontosan milyen célokat is szolgáltak, és hogy miként építették fel őket pontosan.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások