A NASA BEJELENTETTE, HOGY HATALMAS ÓCEÁNT TALÁLTAK A JUPITER HOLDJÁN

A NASA BEJELENTETTE, HOGY HATALMAS ÓCEÁNT TALÁLTAK A JUPITER HOLDJÁN

Bejelentette a NASA, hogy egy hatalmas óceánt találtak a Jupiter holdján.


[good_old_share]

Ez azt jelenti, hogy akár élet is kialakulhatott ott.
Korábban már írunk arról, hogy a NASA egy nagy sajtótájékoztatót hirdetett meg a hétre, és előre annyit közöltek, hogy egy hatalmas felfedezést tettek, de akkor még nem árultak el semmi konkrétat.

Sokan rögtön arra tippeltek, hogy arra készül a NASA, hogy bejelentse a földönkívüliek létezését. Ettől tulajdonképpen nem is állunk olyan messze.

loading...

A NASA a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Jupiter egyik holdján, amit Európának neveztek el, egy hatalmas óceánt találtak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Jupiter Európa nevezetű holdjának a jégpáncélja alatt folyékony víz van. A kutatók még korábban észrevették azt az egyik műhold felvételen, hogy a jégpáncél alól gejzír tör fel. Ekkor már sejtették azt, hogy a holdon folyékony víz található, azonban még csak nem régen bizonyosodott be.

A tudósok azt gondolják, hogy mivel hatalmas mennyiségű folyékony víz van a Jupiter holdján, így nagy valószínűséggel életformák is kialakulhattak rajta.

Ez az első eset a történelmünkben, hogy ténylegesen sikerül azt bebizonyítani, hogy egy idegen bolygón folyékony víz található.
A felfedezés felveti annak a lehetőségét, hogy a jövőben expedíciót szerveznek az Európára, hogy megvizsgálják a rajta található vizet, és hogy valóban kialakult-e élet a bolygón.

Valószínűleg a későbbiekben a NASA egy robotszondát fog az Európára küldeni, hogy alaposabban átvizsgálja a holdat.

Sok kutató már most úgy véli, hogy egészen biztosan kialakult ott valamilyen élet is, bár lehet, hogy ezek csak baktériumok.
Facebook hozzászólások