ILYEN BELÜLRŐL EGY REPÜLŐGÉP FEKETEDOBOZA – VIDEÓ

loading...

Így néz ki belülről egy feketedoboz.


Érdekes videó.

Amikor egy repülő lezuhan, akkor szinte rögtön elkezdik keresni a géphez tartozó feketedobozt.
loading...

A szakemberek ebből állapítják meg azt, hogy mi is történt valójában a géppel, hiszen a feketedoboz rögzít mindent, ami a gépen történt. Az összes repülési adatot rögzíti, az útvonaltól kezdve a magasságig, a sebességig, minden elektronikai műszer állapotát rögzíti, és a pilóták beszélgetését is.

Tehát egyértelmű, hogy a feketedoboz egy hihetetlenül fontos, és hasznos eszköze egy repülőnek, azonban azt nem sokan tudják, hogy hogyan is néz ki belülről. Azt tudjuk, hogy a doboz kibírja a legdurvább zuhanásokat is, könnyedén kibírja a 3400 G-s erőhatást, és a 980 fokos hőmérsékletet is.

Valószínűleg sokan elgondolkodtak már azon, hogy vajon mi is lehet a feketedobozban, amitől ennyire strapabíró, és ebből a videóból ki is derül.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A feketedoboznak van alapból egy küldő, hihetetlenül erős fém borítása, emellett belül, egy elég vastag szürke színű borítás, ami késsé hasonlít az agyagra, valamint egy zöld réteg, ami kissé hasonlít a szivacshoz, de azért annál keményebb.
Ez a 3 hihetetlenül strapabíró védőréteg védi azt a kis chipet, ami minden adatot rögzít.

Ez egy remek videó lehet azok számára, akiket mindig is érdekelt, hogy mi lehet egy repülőgéphez tartozó feketedobozban.
Szólj hozzá

Hozzászólás