10 GYULLADÁST OKOZÓ ÉTEL

10 GYULLADÁST OKOZÓ ÉTEL
loading...

Összeszedtünk 10 olyan ételt, amik nagyban hozzájárulnak bizonyos gyulladások kialakulásához.

[cn-social-icon]

Az étrendünk megváltoztatásával sokat segíthetünk abban, hogy a szervezetük egészségesebb legyen. Itt van tehát 10 olyan étel, amiket jobb elkerülni.

Cukrok

loading...

A bolti cukor, vagy a kész süteményekben, üdítőkben található cukor, nagy eséllyel okozhat gyulladást a szervezetben. Vannak olyan termékek, amik egészségesebbek, és megfelelőek a cukor helyettesítésére, mint például a mézfű, a melaszt vagy a méz.

Főzéshez használt olaj

A mogyoró vagy kukoricaolajnak nagyon magas az Omega-6 zsírsav tartalma, így ez is egy gyulladást okozó anyag. Egészségesebbek azok az olajok amik Omega-3 zsírsavat tartalmaznak, mint például az olívaolaj.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Transzzsírok

A transzzsírok, ezek elsősorban a készen kapott ételekben, valamit a rántott és gyors ételekben találhatóak meg. Szintén gyulladást idézhetnek elő és emelik a rossz, LDL koleszterin szintet. Figyelmesen olvassuk át a címkéket és kerüljük el a transzzsírokat.

Tejtermékek

Ez elsősorban a laktóz érzékenyekre veszélyes. De számukra is van megoldás, hiszen már mandulából és rizsből is készül tej, amit bátran fogyaszthatnak.

Néhány hústermék

A kukoricával és szójával táplált állatok húsa, fokozottan gyulladás okozó. Sokkal egészségesebb, ha legeltetett állatok húsát vásároljuk, vagy kihagyjuk a húst az étrendünkből és a fehérjét babból, mogyorókból és magokból pótoljuk.

Alkohol

Az alkohol fogyasztása minden szempontból egészségtelen. Leginkább a májban, a torokban és a gégében okozhatnak gyulladást. Persze mértékkel fogyasztható, rengeteg kutatás kimutatta hogy napi egy pohár bor, vagy egy kis pálinka nagyon egészséges a szervezetre, de persze csak mértékkel ajánlott.

Finomított liszt

A fehér finomított liszt szinte elkerülhetetlen, hiszen a kenyérben, a tésztákban és a süteményekben is megtalálható. Sokkal egészségesebb, ha teljes kiőrlésű kenyeret fogyasztunk.

Mesterséges adalékok

A mesterséges adalékokat minden boltban vásárolt termékben megtaláljuk, ezért még nehezebb elkerülni, mint a finomított lisztet. Az egyetlen megoldás, ha magunkbak készítjük el az ételeket és magunkbak termeljük a zöldségeket is.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnétek az oldalunk frissítéseiről húzzátok az egeret a Facebook oldalatokon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáljátok ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. Érdekes Világ. FACEBOOK: https://www.facebook.com/Erdekes [cn-social-icon]

Read previous post:
MEGDÖBBENTŐ? NUTELLA – CSAK ÓVATOSAN!
MEGDÖBBENTŐ? NUTELLA – CSAK ÓVATOSAN!

MEGDÖBBENTŐ? NUTELLA – CSAK ÓVATOSAN! Ha elemeire bontva látnád, akkor is ennéd? [cn-social-icon] A gyermekeink imádják a nutellát. És néha...

ÜZENET A MAGYAR KATONÁKNAK – TARTSATOK KI!
ÜZENET A MAGYAR KATONÁKNAK – TARTSATOK KI!

ÜZENET A MAGYAR KATONÁKNAK – TARTSATOK KI! Mint tudjuk, a migránsválság Európán belül Magyarországot különösen sújtja. [cn-social-icon] Ilyen körülmények között...

Close