MEGDÖBBENTŐ? NUTELLA – CSAK ÓVATOSAN!

MEGDÖBBENTŐ? NUTELLA – CSAK ÓVATOSAN!

MEGDÖBBENTŐ? NUTELLA – CSAK ÓVATOSAN!

Ha elemeire bontva látnád, akkor is ennéd?

[cn-social-icon]

A gyermekeink imádják a nutellát. És néha mi is szívesen fogyasztunk belőle.

 

A finomság magyarországi forgalmazójánál így jellemezték a terméket: század forradalmi újításának az első verziója, amely mára az egyik leghíresebb étel különlegességgé vált a világon – Nutella, – egy 1944-ben alapított cukrászda hátsó kis szobájában született Albában, Pietro Ferrero által.

Most viszont olyan dolog derült ki a gyermekeink kedvencéről, melyet a gyártó cég eddig gondosan titkolt.Az történt ugyanis, hogy a hírek szerint Egyesült Államokban beperelték a gyártó céget, mert a felperesek azt gyanították, hogy rendkívül magas a termék cukortartalma, amely komoly egészségkárosodást okozhat. A gyanú szerint ez lehet az okozója a 2-es típusú cukorbetegségnek, és más komoly egészségügyi problémákat is kiválthat.

A per eredményeként nyilvánosságra hozták a Nutella összetevőinek leírását. Így bizonyosodott be, hogy a termék többek között 55 százalék finomított cukrot tartalmaz. Ez nagyon sok!

loading...

Jól nézd meg az alábbi ábrát. Igen, az a sok fehér az alján, az mind cukor. Több mint a fele! Így nézne ki a Nutella elemeire bontva. Ha így látnád, akkor is ennéd?Föntről-lefelé az összetevők:

Pálmaolaj (növényi olaj)

Sovány tejpor

Zsírszegény kakaópor

Mogyoró

Az üveg alsó részében cukor. Az ott mind!

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/ [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások