VILÁGSZERTE MŰANYAGGAL SZENNYEZETT A CSAPVÍZ

VILÁGSZERTE MŰANYAGGAL SZENNYEZETT A CSAPVÍZ

Világszerte műanyaggal szennyezett a csapvíz.

[good_old_share]


Sajnos ez a probléma globálisan fennáll.

A világ több pontján vizsgálták be a csapvizeket, és arra az eredményre jutottak, hogy szinte mindenhol műanyaggal szennyezett a csapvíz.
Az Orb Media több mint 12 országban elemezte a csapvíz összetételét, és kiderült, hogy a vizsgált minták 83 százalékban műanyaggal szennyezettek voltak.

loading...

A legrosszabb az Amerikai Egyesült államokban a helyzet, ahol az esetek 94 százalékában mutatták ki a műanyagot a csapvízben. Az USA-t Libanon és India követi a sorban.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: https://netextra.hu/newsletter/

A víz Európában a legkevésbé szennyezett, de még így is 72 százalékban mutatták ki a műanyagos vizet, tehát így is hatalmas a szám.

A szakértők szerint elővigyázatosnak kell lennünk, ugyanis nem tudhatjuk pontosan, hogy milyen egészségügyi kockázatokkal jár az, ha műanyaggal szennyezett vizet iszunk nap mint nap.Erre már korábban is felhívták az emberek figyelmét, ugyanis már júniusban is kimutatták egy-két országban, azonban most kiderült, hogy ez a helyzet globálisan fennáll.

A szakértők szerint ez azért annyira aggasztó, mert a mikroműanyagok jellegzetessége, hogy mérgező vegyi anyagokat tartalmaznak, és nyelnek el. A vadon élő állatokon végzett kutatatás szerint ezek a mérgező vegyi anyagok a szervezetben aztán felszabadulnak, de egyenlőre nem tudni, hogy az emberekre ez milyen egészségügyi kockázatokat jelent.

A az emberek a hír hallatán természetesen felháborodtak, és arra szólítják fel a kutatókat, hogy azonnal derítsék ki, hogy ez milyen kockázatokkal járhat.

Ezen kívül egyenlőre azt sem tudni, hogy hogyan kerül ez a rengeteg műanyag az ivóvízbe, de a kutatók szerint az atmoszféra lehet az egyik főforrás.
Persze az emberek úgy gondolják, hogy mesterségesen teszik bele a rengeteg műanyagot, de ez valószínűleg sosem fog kiderülni.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások