A FACEBOOK MINDIG FIGYEL?

A FACEBOOK MINDIG FIGYEL?
loading...

Állítólag a facebook már nem csak akkor figyeli hogy mit csinálunk ha be vagyunk jelentkezve. Hanem egy beépülő program segítségével akkor is nyomon követ ha ki vagyunk lépve. [cn-social-icon]

​​

Ez nem újdonság, a legnagyobb közösségi oldal évek óta törekszik arra, hogy minél többet tudjon saját felhasználóiról, hiszen ezzel tudja a leginkább felmérni hogy milyen reklámokat tegyenek a felhasználók elé.

Az egyik ilyen módszerük pedig már elvileg törvényellenes.

loading...

Egy ideig ugyanis a közösségi oldal csak addig gyűjtötte aktivitási, megosztási, "lájkolási" adatainkat, amíg a Facebookon belül, a szolgáltatásba bejelentkezve böngésztünk. Ennek kiterjesztéseként aztán megjelent az egyéb weboldalakba beépíthető szolgáltatások lehetősége, Facebook-ablakokban kommentelünk cikkekhez, minden egyes weboldalon ott figyel egy "Like" gomb, vagy akár a kapcsolódó Facebook-oldal doboza. Ezeken keresztül már a "külső helyszínekről" is folyik be az adat a közösségi gurukhoz, finomítva a rólunk elérhető statisztikákat.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Egy friss tanulmány szerint azonban az ilyen külső megjelenések esetén egy olyan „süti” települ a felhasználók gépére, amely akkor is küldi a böngészési adatokat a Facebook felé, ha az illető épp nincs bejelentkezve.

Márpedig ez az Európai Unió hatályos törvényeivel ellentétes, mivel a pontos megfogalmazás szerint „Az európai állampolgárok gépeire csak akkor kerülhet egy adott weboldalról valamilyen követésre, azonosításra szolgáló süti, ha a felhasználó ott, az aktuálisan meglátogatott weboldalon engedélyt ad erre.”

A belga, holland és német személyiségi jogokkal foglalkozó hatóságok máris vizsgálódnak az ügyben, bár a Facebook gyorsan kiadott egy közleményt, miszerint a hivatkozott tanulmány pontatlanságokat tartalmaz.

Persze ezzel rengeteg embernek semmi baja, hiszen elvileg ez értünk van és azért csinálják hogy az emberek olyan reklámokat kapjanak, ami kötődik az érdeklődési körükhöz.

De persze azért elgondolkodtató hogy vajon még mire használják a rólunk gyűjtött adatokat, és az is hogy ki férhet hozzá.

A hír valóságtartalmát, nem áll módunkban megerősíteni! [cn-social-icon]

Read previous post:
SOKKOLÓ! MEGSÜTVE TALÁLTA MEG KUTYÁJÁT A KISLÁNY!
SOKKOLÓ! MEGSÜTVE TALÁLTA MEG KUTYÁJÁT A KISLÁNY!

Vietnámban egy kislány megsütve talált rá a kutyájára a piacon. [cn-social-icon] A képet csak erős idegzetűek nézzék meg! Az interneten...

Az emberiség már időtlen idők óta kutatja a fiatalság elixírjét. Nagyon sok ember szinte mindenét odaadná érte.
A FIATALSÁG ELIXÍRJE

Az emberiség már időtlen idők óta kutatja a fiatalság elixírjét. Nagyon sok ember szinte mindenét odaadná érte. Most amerikai tudósok egy...

Close