VIGYÁZZ KIT ENGEDSZ BE A LAKÁSODBA!

VIGYÁZZ KIT ENGEDSZ BE A LAKÁSODBA!

FIGYELEM! Újabb trükkök a trükkös rablóktól! Vigyáznunk kell azzal, hogy kiket engedünk be a lakásunkba, hiszen a tolvajok mindenhol ott vannak.

[cn-social-icon]

Ezek a tolvajok mindig újabb módszereket találnak arra, hogy hogyan jussanak be a házunkba.

A rendőrség már régóta fokozottan próbálja felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a trükkös tolvajok mindenhol ott vannak. És a lehetséges módszereiket is elmondják, amelyek azonban sajnos folyamatosan bővülnek.

Ezek a tolvajok leginkább az idősebbekre vadásznak, hogy aztán a hiszékenységüket, vagy éppen jó szívűségüket kihasználva kicsalják belőlük a pénzüket, vagy éppen kirabolják, ha magától nem adja oda. Előfordulhat az is hogy csak körülnéznek és egy későbbi betörést megterveznek.

loading...

A céljuk elérése érdekében szinte bárminek kiadják magukat, általában szolgáltatók alkalmazottainak, vagy éppen rosszullétre hivatkoznak és kérnek egy pohár vizet a házigazdától. Előfordulhat az is hogy az unoka egyik ismerősének vagy barátjának adják ki magukat és úgy próbálnak pénzt kicsalni az idősebbektől.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az egyik legújabb módszerük

A legújabb módszerük az, hogy álmérnököknek adják ki magukat, azt állítva, hogy energetikai tanúsítványt készítenek a közös képviselő megbízásából.

Ilyen esetekben fel is mérhetik a lakás körülményeit, emellett akár pénzt is kicsalhatnak a tulajdonosoktól, például előleg formájában egy fiktív, de szükségesnek hazudott kazán vagy épp radiátorcserével kapcsolatban.

Szóval semmiféleképpen se adjunk oda pénzt másoknak csak úgy, és ne is engedjük be addig, amíg nem igazolja magát, hiszen sosem tudni, hogy kik lehetnek a tolvajok.

Mielőtt beengedünk valakit, érdemes felhívni azt a szolgáltatót vagy céget, akire hivatkozik. Érdemes tudnunk azt is, hogy ilyen esetekben általában kapunk levelet mielőtt kijönnének. [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások