VÁLSÁGSTÁBOT ÁLLÍTOTT FEL A WHO A ZIKA VÍRUS MIATT

VÁLSÁGSTÁBOT ÁLLÍTOTT FEL A WHO A ZIKA VÍRUS MIATT
loading...

Terjed a Zika vírus.

[cn-social-icon]

Vajon mi is veszélyben vagyunk?

Az Egészségügyi Világszervezet, azaz a WHO válságcsoportot állított fel a Zika vírus terjedése miatt. A csoport szakértői jövő héten hétfőn eldöntik azt, hogy globális fenyegetésként kezeljék-e a Zika vírust.

loading...

Legutóbb a WHO az Ebola járvány miatt állított fel válságstábot, akkor a Nyugat-Afrikai járványban 11 ezer ember vesztette életét, ami bizony egy hatalmas szám.

A WHO igazgatója azt nyilatkozta, hogy sok okunk van az aggodalomra a Zika vírussal kapcsolatban, és gyorsan választ kell találni a kérdésekre, amik a vírussal kapcsolatosan felmerülnek. A vírust a születési rendellenességekkel hozták kapcsolatba, és állítólag ez a kisfejűség, okozója, azonban ez még nem bizonyított teljesen, így elsőnek valószínűleg erre a kérdésre szeretnének választ kapni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az első brazil vírusfertőzéseket 2015 májusában jelentették az orvosok, és azóta a WHO becslése szerint körülbelül 1,5 millió ember kapta el a kórt. A kórokozót nehéz kimutatni, és sok esetben nincs semmi tünete a fertőzésnek. Az biztos, hogy a kórokozót szúnyogok terjesztik, és mára rengeteg helyen terjed a vírus.

Egyenlőre még nem bizonyított az, hogy a vírus okozná a kisfejűséget, és még néhány fajta születési rendellenességet, azonban az tény, hogy mióta a vírus felütötte a fejét, azóta rengeteg gyermek született valamiféle születési rendellenességgel.

A Zika vírus egyébként csak a terhes nőkre a veszélyes. Ha elkapja valaki, akkor átlagosan egy hét alatt kimegy a szervezetéből, és nagyjából olyan, mintha influenzás lenne az ember. Azonban ha egy terhes nő kapja el, akkor nagy az esély rá, hogy a gyermeke valamiféle rendellenességgel fog születni.

Ugyan ez még nem teljesen bizonyított, de Több országban is megkérték a nőket arra, hogy ha lehetséges, akkor egy ideig ne essenek teherbe. Persze ezt azokban az országokban tették, ahol a vírus már terjed.

[cn-social-icon]

Read previous post:
BIOTERRORIZMUS - A NÉPESSÉG TUDATOS IRTÁSA.
BIOTERRORIZMUS – A NÉPESSÉG TUDATOS IRTÁSA

BIOTERRORIZMUS - A NÉPESSÉG TUDATOS IRTÁSA [cn-social-icon] Az alább olvasható értekezés Tejfalussy András vélemnyét tükrözi.   BIOTERRORIZMUS, BIOKÉMIKUSOK A SEJTMEMBRÁNOK...

MEGVAN A RÁK ELLENSZERE? A LEUKÉMIÁT AKARTÁK KEZELNI, DE A RÁKOS SEJTEK PUSZTULTAK EL A SZERTŐL.
MEGVAN A RÁK ELLENSZERE? A LEUKÉMIÁT AKARTÁK KEZELNI, DE A RÁKOS SEJTEK PUSZTULTAK EL A SZERTŐL

MEGVAN A RÁK ELLENSZERE? A LEUKÉMIÁT AKARTÁK KEZELNI, DE A RÁKOS SEJTEK PUSZTULTAK EL A SZERTŐL [cn-social-icon] A kutatók már...

Close