50 DOLOG AMIT SOHA NEM CSINÁLSZ MEG EGY iPHONE-NAL, DE AZ ANDROID TUDJA!

50 DOLOG AMIT SOHA NEM CSINÁLSZ MEG EGY iPHONE-NAL, DE AZ ANDROID TUDJA!

Sokan kérdezték már tőlem, hogy miért használok Androidot, mi a bajom az iPhone-nal és persze a szokásos kérdés: miért jobb az Android az iOS-nél? Ebben a listában 50 választ gyűjtöttem össze, 50 olyan dolgot, amit soha nem csinálsz meg egy iPhone-nal, ellenben egy Androidot futtató készüléken alapnak számít.

1. Alapértelmezett alkalmazások: az Androidon lecserélheted a gyárilag alapértelmezettnek beállított alkalmazásokat, csak úgy, mint otthon a Windows-os gépeden. És nem kell hozzá rootolni sem.

2. A felsőkategóriás androidos telefonok NFC antennával rendelkeznek – a két hátlapot egymáshoz érintve már mehet is a fájlátvitel, egyszerűen hangzik, igaz? Az is, de iPhone-nal ezt nem csinálod meg.

3. Google Now – a Google személyi asszisztense. Gyorsabb mint a többi virtuális asszisztens, legyen az a Samsung S Voice-a, vagy az Apple Siri-je.

4. Valódi HD felbontás: rengeteg droidos telefon valódi Full HD felbontású kijelzővel lett piacra dobva, csak úgy, mint a TV-d vagy a laptopod otthon. Ellenben az iPhone kijelzők furcsa, logikátlan felbontással bírnak, ami például egy HD film nézése során ronda fekete sávokat eredményez a kép körül.

loading...

5. Widgetek – mi sem egyszerűbb annál, mint hogy ránézel a telefonodra és rögtön látod az információkat? Legyen az egy részvény vagy egy város aktuális időjárása, nem kell feleslegesen megnyitnod az applikációt, hogy a szükséges információhoz juss. Ellenben az iPhone-on ilyen soha nem lesz.

6. USB OTG – vegyél egy 1000 forintos kábelt és akármilyen USB eszközt csatlakoztathatsz a telefonodhoz vagy táblagépedhez, sőt, egyes táblagépek alapból rendelkeznek nagyméretű USB porttal. Van egy pendrive-od, ami tele van a kedvenc sorozatod epizódjaival? Ha még egy androidos eszközöd is van mellette, már nézheted is – iOS-szel ezt el is felejthetnéd!

7. microSD kártyák – kifogytál a szűkös memóriából? Vegyél pár ezer forintért egy microSD kártyát, és a problémát meg is oldottad. Még a legolcsóbb iPhone 5 vagy 5S is súlyos összegekbe kerül, memóriájuk pedig röhejesen kicsi – felejtsd el, hogy sok filmet és zenét viszel magaddal az útra, ha 16 vagy 32 GB-os almád van!

8. Photosphere – teljes körpanoráma fotózás, mindenféle extra applikáció nélkül, hiszen ez alap funkció az Andriod rendszerben.

9. Felhasználói fiókok – az asztali Windows-hoz hasonlóan az Androidban is létrehozhatunk különböző felhasználói profilokat, ami nagyon hasznos tud lenni, ha mondjuk többen, akár egy család használ egy tabletet.

10. Bluetooth egér, vagy USB egér: csatlakoztass egy egeret a droidos készülékedhez és rögtön megjelenik az egér mutatója.

11. Cserélhető billentyűzet: nem tetszik, unalmassá vált vagy csak szimplán nem áll kézre a gyári billentyűzet? Amíg az Apple rákényszeríti a felhasználójára a saját megoldását, addig Androidon több ezer különböző, jobbnál-jobb virtuális billentyűzet közül válogathatsz.

12. Alkalmazások kis ablakokban: az applikációkat kis ablakokban is megnyithatjuk, akár többet is, amit a főképernyőn vagy akárhol máshol ide-oda tologathatunk, használhatunk – ismerős a funkció a PC-kről? Hát persze. Hiányzik ez iPhone-ról? Természetesen igen.


13. A felhasználó felület komplett cseréje: az egyik legfontosabb funkció! Akármilyen felhasználói felületet feldobhatsz a telefonodra, se root, se különösebb tudás nem kell hozzá, egyszerűen telepítsd az ízlésednek megfelelő launcher-t a Play Áruházból, amit aztán kedvedre alakíthatsz. Szinte minden droidos telefon menürendszere egyedi külsővel bírhat, ellenben az összes iPhone kezdőképernyője pontosan ugyanúgy néz ki. Egyediség, kedves Apple, had alakítsa ízlése szerint a user a saját telefonját.

14. Ikonpakkok: unalmasnak találod a gyári ikonkészletet? Dobd ki, telepíts helyette egy másikat és már kész is! iPhone-on meg nézheted továbbra is az iOS 7 színes, giccses ikonjait!

15. Navigálás mozdulatokkal: döntsd meg a telefont, kopogtasd meg a tetejét, legyezz egyet a képernyő felett: így is irányíthatod az arra alkalmas telefonodat! Az almás felhasználóknak ez a jövőt idéző technológia csak álom marad.

16. Adblock – az ingyenes alkalmazások tele vannak reklámokkal. Legalábbis iPhone-on.

17. Adathasználat figyelő: monitorozza a mobilhálózaton töltött időt, letöltött adatot, stb. Beállíthatunk limitet is, amihez közeledve a telefon jelez nekünk, így soha nem kell a túlszámlázástól félnünk – legalábbis akkor nem, ha droidos telefont használunk!

18. Akkumulátor figyelő: monitorozza az akksi teljesítményét, külön lebontva egy részletes táblázatban, hogy mely alkalmazások mennyi energiát fogyasztanak.

19. Csinálj szervert a telefonodból – az androidos készüléked könnyen DLNA, DNS, Email, FTP, IRC, Proxy, SMB, SMS, SSH, Web, WebDAV, XMPP szerverré válhat. Furcsa kifejezések egy Apple felhasználónak.

20. Emulátorok: rootolás nélkül játszhatsz legendás Nintendo, SEGA, PlayStation játékokkal, épp úgy, mint egy PC-n futó emulátor segítségével. De nem iPhone-on, hanem Androidon.

21. Rendszer karbantartó alkalmazások: használhatsz rendszergyorsító-tisztító alkalmazásokat, automata cache-tisztítókat, uninstallálókat, stb.

22. Az Android futhat rengeteg eszközön: telefonok, táblagépek, számítógépek, laptopok, fényképezőgépek, kamerák, órák, televíziók vagy akár az autók fedélzeti számítógépén is elláthatja a feladatokat. Az iOS nem.

23. DLNA – egyszerű, vezetékmentes fájlátvitel televíziókra.

24. Cserélhető akkumulátor: sérült az akksi az iPhone-ban? Melegszik, hamar lemerül vagy egyáltalán nem is működik? Szívás, mehet a szervizbe. Droidos telefonodban meg fél perc alatt kicserélheted, otthon.

25. Cserélhető memória: rootolás után a külső SD kártyán is futhat a rendszer vagy épp az alkalmazások, ezzel rengeteg szabad hely szabadítható fel.

26. Egyéni ROM-ok – rootolás után bármilyen módosított Androidot feltelepíthetsz a telefonodra. Félsz a rootolástól? Vegyél egy Oppo telefont, ami gyárilag engedélyezi mindezt.

27. Több Gmail fiók használata, egy készüléken.

28. Egyszerű fájlátvitel: hogy telepítsem az iTunes-t azért, hogy a zenéimet áthúzzam a telefonomra? Biztos, hogy csak egy rossz vicc ez az egész, csatlakoztasd androidos telefonodat a számítógépedhez, a Windows rögtön felismeri és már böngészheted is a készüléken tárolt fájlokat!

29. Még egy kis személyre szabhatóság: Androidon megváltoztathatod a rendszerben használt betű stílusát és méretet is.

30. Különböző képernyőzár-feloldási lehetőségek (aláírás, minta, egyszerű húzás, arcfelismerés, stb.)

31. Integrált FM rádió: nem minden telefonban, de a többségben ott van az FM rádió.


32. Élő háttérképek: az interaktív háttérképek mozognak, reagálnak az érintéseinkre.

33. Google Wallet szolgáltatás

34. Pénz visszatérítés a Play Áruházban: vásároltál egy alkalmazást és nem tetszik? Nem azt kaptad amit vártál? A vásárlás után 15 perced van az applikáció tesztelésére, ebben a 15 percben bármikor visszakérheted és kaphatod a pénzed. Erre nincs lehetőséged az Apple Store-ban.

35. Elrejtheted a nem kívánt alkalmazásokat: mindkét rendszer, az iOS és az Android is tartalmaz olyan alkalmazásokat, amik feleslegesen foglalják a helyet, nem tudjuk őket letörölni és egyáltalán nem is használjuk őket. Az Android viszont engedi, hogy elrejtsük ezeket az applikációkat, míg az iOS-ben folyton láb alatt lesznek.

36. “Vissza” gomb: ennél egyszerűbb módja nincs a visszalépésnek. Sok telefon fizikai vagy érintésérzékeny “vissza” gombbal is fel van szerelve, míg az iOS-ben egy aprócska nyilat kell keresgélnünk az applikációkban, ami néha kifejezetten idegesítő tud lenni.

37. Fejlett adatkezelő: megadhatod egy alkalmazásnak vagy az internetes böngészőnek, hogy milyen mappába töltse le a fájlokat, az adatkezelőben pedig könnyedén kezelheted a legelterjedtebb kiterjesztéseket, tömöríthetsz és kibonthatsz .zip és .rar fájlokat, kivághatsz, másolhatsz és a többi.

38. Miracast szolgáltatás

39. Az androidos készülékedet használhatod külső GPS antennaként is, amit mondjuk egy olyan droidos táblagép használ, aminek nincs saját GPS vevője.

40. Többképes háttérkép alkalmazás: folyamatosan változó háttérképek, akár egy komplett galéria lefuthat a háttérben, Te állítod be, milyen gyakran változzon a háttér.

41. Infraport: bizonyos telefonok infraporttal rendelkeznek, így irányíthatod velük a tévédet, vagy más médialejátszódat.

42. Flash támogatás: bár az új Android verziókból már a Google is száműzte az Adobe Flash-t, ennek ellenére egy Flash .apk-t telepítve máris működik a dolog. Flash játékok, flash weblapok – Androidon működnek, iOS-en nem.

43. Vezeték nélküli töltés: nincs kábel, sem konnektor vadászat – ha arra alkalmas androidos készüléked van, akkor élvezheted a vezeték nélküli töltés kényelmét. Egy iPhone-t feleslegesen tennél a töltőállomásra…

44. Gyorsindítók az értesítési panelen: ezt persze előbb-utóbb le fogja másolni az Apple, mint ahogyan magát az értesítési panelt is lenyúlta a fantasztikusan innovatív almás cég. De egyelőre ez még mindig az Android egyedi és rendkívül praktikus megoldása

45. WiFi Direct – szintén egy hasznos funkció, ami nincs jelen az Apple platformján.

46. LED-es értesítés: újra visszatért az Androidos telefonokba az aprócska LED-es lámpa, amely különböző színekben villog ha elmulasztottunk egy eseményt (nem fogadott hívás, sms, e-mail, facebook chat, stb.) vagy valamely egyéb applikáció kihasználja a benne rejlő lehetőségeket. A funkció telefonba építése fillérekbe kerül a gyártóknak, nekünk, felhasználóknak pedig hatalmas kényelmet biztosít, nem kell folyton a telefonunkhoz nyúlnunk, hogy tudjuk, kaptunk-e bármilyen üzenetet.

47. Alkalmazás back-up – péládul: ha a felhasználó úgy akarja, akkor a már megjelent tucatnyi Google Maps verziók közül akármelyiket feltelepítheti és használhatja.

48. Valós multitasking

49. Fájlokat módosíthatunk/másolhatunk/áthelyezhetünk egyik könyvtárból a másikba.

50. Az iPhone felhasználók már soha többé nem ehetnek meg jóízűen egy KitKat-et

Forrás:Androidgamers

Facebook hozzászólások