50 DOLOG AMIT SOHA NEM CSINÁLSZ MEG EGY iPHONE-NAL, DE AZ ANDROID TUDJA!

50 DOLOG AMIT SOHA NEM CSINÁLSZ MEG EGY iPHONE-NAL, DE AZ ANDROID TUDJA!
loading...

Sokan kérdezték már tőlem, hogy miért használok Androidot, mi a bajom az iPhone-nal és persze a szokásos kérdés: miért jobb az Android az iOS-nél? Ebben a listában 50 választ gyűjtöttem össze, 50 olyan dolgot, amit soha nem csinálsz meg egy iPhone-nal, ellenben egy Androidot futtató készüléken alapnak számít.

1. Alapértelmezett alkalmazások: az Androidon lecserélheted a gyárilag alapértelmezettnek beállított alkalmazásokat, csak úgy, mint otthon a Windows-os gépeden. És nem kell hozzá rootolni sem.

2. A felsőkategóriás androidos telefonok NFC antennával rendelkeznek – a két hátlapot egymáshoz érintve már mehet is a fájlátvitel, egyszerűen hangzik, igaz? Az is, de iPhone-nal ezt nem csinálod meg.

3. Google Now – a Google személyi asszisztense. Gyorsabb mint a többi virtuális asszisztens, legyen az a Samsung S Voice-a, vagy az Apple Siri-je.

4. Valódi HD felbontás: rengeteg droidos telefon valódi Full HD felbontású kijelzővel lett piacra dobva, csak úgy, mint a TV-d vagy a laptopod otthon. Ellenben az iPhone kijelzők furcsa, logikátlan felbontással bírnak, ami például egy HD film nézése során ronda fekete sávokat eredményez a kép körül.

loading...

5. Widgetek – mi sem egyszerűbb annál, mint hogy ránézel a telefonodra és rögtön látod az információkat? Legyen az egy részvény vagy egy város aktuális időjárása, nem kell feleslegesen megnyitnod az applikációt, hogy a szükséges információhoz juss. Ellenben az iPhone-on ilyen soha nem lesz.

6. USB OTG – vegyél egy 1000 forintos kábelt és akármilyen USB eszközt csatlakoztathatsz a telefonodhoz vagy táblagépedhez, sőt, egyes táblagépek alapból rendelkeznek nagyméretű USB porttal. Van egy pendrive-od, ami tele van a kedvenc sorozatod epizódjaival? Ha még egy androidos eszközöd is van mellette, már nézheted is – iOS-szel ezt el is felejthetnéd!

7. microSD kártyák – kifogytál a szűkös memóriából? Vegyél pár ezer forintért egy microSD kártyát, és a problémát meg is oldottad. Még a legolcsóbb iPhone 5 vagy 5S is súlyos összegekbe kerül, memóriájuk pedig röhejesen kicsi – felejtsd el, hogy sok filmet és zenét viszel magaddal az útra, ha 16 vagy 32 GB-os almád van!

8. Photosphere – teljes körpanoráma fotózás, mindenféle extra applikáció nélkül, hiszen ez alap funkció az Andriod rendszerben.

9. Felhasználói fiókok – az asztali Windows-hoz hasonlóan az Androidban is létrehozhatunk különböző felhasználói profilokat, ami nagyon hasznos tud lenni, ha mondjuk többen, akár egy család használ egy tabletet.

10. Bluetooth egér, vagy USB egér: csatlakoztass egy egeret a droidos készülékedhez és rögtön megjelenik az egér mutatója.

11. Cserélhető billentyűzet: nem tetszik, unalmassá vált vagy csak szimplán nem áll kézre a gyári billentyűzet? Amíg az Apple rákényszeríti a felhasználójára a saját megoldását, addig Androidon több ezer különböző, jobbnál-jobb virtuális billentyűzet közül válogathatsz.

12. Alkalmazások kis ablakokban: az applikációkat kis ablakokban is megnyithatjuk, akár többet is, amit a főképernyőn vagy akárhol máshol ide-oda tologathatunk, használhatunk – ismerős a funkció a PC-kről? Hát persze. Hiányzik ez iPhone-ról? Természetesen igen.


13. A felhasználó felület komplett cseréje: az egyik legfontosabb funkció! Akármilyen felhasználói felületet feldobhatsz a telefonodra, se root, se különösebb tudás nem kell hozzá, egyszerűen telepítsd az ízlésednek megfelelő launcher-t a Play Áruházból, amit aztán kedvedre alakíthatsz. Szinte minden droidos telefon menürendszere egyedi külsővel bírhat, ellenben az összes iPhone kezdőképernyője pontosan ugyanúgy néz ki. Egyediség, kedves Apple, had alakítsa ízlése szerint a user a saját telefonját.

14. Ikonpakkok: unalmasnak találod a gyári ikonkészletet? Dobd ki, telepíts helyette egy másikat és már kész is! iPhone-on meg nézheted továbbra is az iOS 7 színes, giccses ikonjait!

15. Navigálás mozdulatokkal: döntsd meg a telefont, kopogtasd meg a tetejét, legyezz egyet a képernyő felett: így is irányíthatod az arra alkalmas telefonodat! Az almás felhasználóknak ez a jövőt idéző technológia csak álom marad.

16. Adblock – az ingyenes alkalmazások tele vannak reklámokkal. Legalábbis iPhone-on.

17. Adathasználat figyelő: monitorozza a mobilhálózaton töltött időt, letöltött adatot, stb. Beállíthatunk limitet is, amihez közeledve a telefon jelez nekünk, így soha nem kell a túlszámlázástól félnünk – legalábbis akkor nem, ha droidos telefont használunk!

18. Akkumulátor figyelő: monitorozza az akksi teljesítményét, külön lebontva egy részletes táblázatban, hogy mely alkalmazások mennyi energiát fogyasztanak.

19. Csinálj szervert a telefonodból – az androidos készüléked könnyen DLNA, DNS, Email, FTP, IRC, Proxy, SMB, SMS, SSH, Web, WebDAV, XMPP szerverré válhat. Furcsa kifejezések egy Apple felhasználónak.

20. Emulátorok: rootolás nélkül játszhatsz legendás Nintendo, SEGA, PlayStation játékokkal, épp úgy, mint egy PC-n futó emulátor segítségével. De nem iPhone-on, hanem Androidon.

21. Rendszer karbantartó alkalmazások: használhatsz rendszergyorsító-tisztító alkalmazásokat, automata cache-tisztítókat, uninstallálókat, stb.

22. Az Android futhat rengeteg eszközön: telefonok, táblagépek, számítógépek, laptopok, fényképezőgépek, kamerák, órák, televíziók vagy akár az autók fedélzeti számítógépén is elláthatja a feladatokat. Az iOS nem.

23. DLNA – egyszerű, vezetékmentes fájlátvitel televíziókra.

24. Cserélhető akkumulátor: sérült az akksi az iPhone-ban? Melegszik, hamar lemerül vagy egyáltalán nem is működik? Szívás, mehet a szervizbe. Droidos telefonodban meg fél perc alatt kicserélheted, otthon.

25. Cserélhető memória: rootolás után a külső SD kártyán is futhat a rendszer vagy épp az alkalmazások, ezzel rengeteg szabad hely szabadítható fel.

26. Egyéni ROM-ok – rootolás után bármilyen módosított Androidot feltelepíthetsz a telefonodra. Félsz a rootolástól? Vegyél egy Oppo telefont, ami gyárilag engedélyezi mindezt.

27. Több Gmail fiók használata, egy készüléken.

28. Egyszerű fájlátvitel: hogy telepítsem az iTunes-t azért, hogy a zenéimet áthúzzam a telefonomra? Biztos, hogy csak egy rossz vicc ez az egész, csatlakoztasd androidos telefonodat a számítógépedhez, a Windows rögtön felismeri és már böngészheted is a készüléken tárolt fájlokat!

29. Még egy kis személyre szabhatóság: Androidon megváltoztathatod a rendszerben használt betű stílusát és méretet is.

30. Különböző képernyőzár-feloldási lehetőségek (aláírás, minta, egyszerű húzás, arcfelismerés, stb.)

31. Integrált FM rádió: nem minden telefonban, de a többségben ott van az FM rádió.


32. Élő háttérképek: az interaktív háttérképek mozognak, reagálnak az érintéseinkre.

33. Google Wallet szolgáltatás

34. Pénz visszatérítés a Play Áruházban: vásároltál egy alkalmazást és nem tetszik? Nem azt kaptad amit vártál? A vásárlás után 15 perced van az applikáció tesztelésére, ebben a 15 percben bármikor visszakérheted és kaphatod a pénzed. Erre nincs lehetőséged az Apple Store-ban.

35. Elrejtheted a nem kívánt alkalmazásokat: mindkét rendszer, az iOS és az Android is tartalmaz olyan alkalmazásokat, amik feleslegesen foglalják a helyet, nem tudjuk őket letörölni és egyáltalán nem is használjuk őket. Az Android viszont engedi, hogy elrejtsük ezeket az applikációkat, míg az iOS-ben folyton láb alatt lesznek.

36. “Vissza” gomb: ennél egyszerűbb módja nincs a visszalépésnek. Sok telefon fizikai vagy érintésérzékeny “vissza” gombbal is fel van szerelve, míg az iOS-ben egy aprócska nyilat kell keresgélnünk az applikációkban, ami néha kifejezetten idegesítő tud lenni.

37. Fejlett adatkezelő: megadhatod egy alkalmazásnak vagy az internetes böngészőnek, hogy milyen mappába töltse le a fájlokat, az adatkezelőben pedig könnyedén kezelheted a legelterjedtebb kiterjesztéseket, tömöríthetsz és kibonthatsz .zip és .rar fájlokat, kivághatsz, másolhatsz és a többi.

38. Miracast szolgáltatás

39. Az androidos készülékedet használhatod külső GPS antennaként is, amit mondjuk egy olyan droidos táblagép használ, aminek nincs saját GPS vevője.

40. Többképes háttérkép alkalmazás: folyamatosan változó háttérképek, akár egy komplett galéria lefuthat a háttérben, Te állítod be, milyen gyakran változzon a háttér.

41. Infraport: bizonyos telefonok infraporttal rendelkeznek, így irányíthatod velük a tévédet, vagy más médialejátszódat.

42. Flash támogatás: bár az új Android verziókból már a Google is száműzte az Adobe Flash-t, ennek ellenére egy Flash .apk-t telepítve máris működik a dolog. Flash játékok, flash weblapok – Androidon működnek, iOS-en nem.

43. Vezeték nélküli töltés: nincs kábel, sem konnektor vadászat – ha arra alkalmas androidos készüléked van, akkor élvezheted a vezeték nélküli töltés kényelmét. Egy iPhone-t feleslegesen tennél a töltőállomásra…

44. Gyorsindítók az értesítési panelen: ezt persze előbb-utóbb le fogja másolni az Apple, mint ahogyan magát az értesítési panelt is lenyúlta a fantasztikusan innovatív almás cég. De egyelőre ez még mindig az Android egyedi és rendkívül praktikus megoldása

45. WiFi Direct – szintén egy hasznos funkció, ami nincs jelen az Apple platformján.

46. LED-es értesítés: újra visszatért az Androidos telefonokba az aprócska LED-es lámpa, amely különböző színekben villog ha elmulasztottunk egy eseményt (nem fogadott hívás, sms, e-mail, facebook chat, stb.) vagy valamely egyéb applikáció kihasználja a benne rejlő lehetőségeket. A funkció telefonba építése fillérekbe kerül a gyártóknak, nekünk, felhasználóknak pedig hatalmas kényelmet biztosít, nem kell folyton a telefonunkhoz nyúlnunk, hogy tudjuk, kaptunk-e bármilyen üzenetet.

47. Alkalmazás back-up – péládul: ha a felhasználó úgy akarja, akkor a már megjelent tucatnyi Google Maps verziók közül akármelyiket feltelepítheti és használhatja.

48. Valós multitasking

49. Fájlokat módosíthatunk/másolhatunk/áthelyezhetünk egyik könyvtárból a másikba.

50. Az iPhone felhasználók már soha többé nem ehetnek meg jóízűen egy KitKat-et

Forrás:Androidgamers

Read previous post:
A WENDIGO LEGENDÁJA
A WENDIGO LEGENDÁJA

Sokak szerint a Wendigo egy horror író, Algernon Blackwood által kitalált lény, azonban nagyon is van valóságalapja. Számos legenda kering...

OROSZ TENGERALATTJÁRÓRA TÁMADT EGY ISMERETLEN MÉLYTENGERI SZÖRNY!
OROSZ TENGERALATTJÁRÓRA TÁMADT EGY ISMERETLEN MÉLYTENGERI SZÖRNY!

Egy ismeretlen, mini-tengeralattjáróra támadó mélytengeri szörnyről szóló hír járta be a sajtót, melyre az Északi-sarkon bukkantak másfél kilométer mélyen. Az...

Close