EBBŐL NAGY BALHÉ LESZ! MÉGSEM LÉPNEK KI A BRITEK AZ UNIÓBÓL?

EBBŐL NAGY BALHÉ LESZ! MÉGSEM LÉPNEK KI A BRITEK AZ UNIÓBÓL?
loading...

EBBŐL NAGY BALHÉ LESZ! MÉGSEM LÉPNEK KI A BRITEK AZ UNIÓBÓL?

[good_old_share]

A közelmúltban lezajlott a brit népszavazás, ahol az Egyesült Királyság európai uniós tagságáról mondtak véleményt az állampolgárok. FIGYELEM! fontos szavazás az oldal alján!
Az emberek, a korábbi tapasztalataik alapján egy érvényes népszavazáson világos és érethető véleményt mondtak az Európai Unióról. 52 százalékuk úgy döntött, hogy a briteknek távozni kell ebből a kötelékből.

De, ahogy azt már megszokhattuk, úgy tűnik, hogy a politika közbeszól, és hamarosan kimutatja a „foga fehérjét”. Elképzelhető, hogy a politikusok semmibe veszik az állampolgárok többségi akaratát és azzal szembemenve azon mesterkednek, hogy mindenáron bent tartsák az Egyesült Királyságot az Európai Unióban. Ennek a már most jól érzékelhető jelei mutatkoznak.

Megy a csűrés-csavarás
loading...

Már most több politikus kijelentette: noha annak szükségességét, hogy a többség véleményét kövessék, senki nem vonja kétségbe, a brit törvényhozásnak nincs jogi kötelezettsége arra, hogy a referendum eredményét gyakorlatba ültesse.

David Lammy munkáspárti képviselő egyenesen arra bíztatja a politikusokat, hogy a szavazókat "arcon köpve" hagyják figyelmen kívül a britek többségi akaratát, és a politikusok vegyék a kezükbe az irányítást. Így fogalmazott: Ébresztő. Nem kell ezt tennünk. Véget vethetünk ennek a rémálomnak egy parlamenti szavazással. A szuverén parlamentünknek kell szavaznia arról, hogy kilépünk az EU-ból, vagy sem"

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Azt is hozzá kell tennünk, hogy a véleményével nincs egyedül. Rengeteg politikus hasonló módon gondolkodik.

Akadnak olyan politikusok is, akik egy újabb népszavazást tartanának az Egyesült Királyság európai uniós tagságáról.

Több elemző, valamint gazdasági és pénzügyi szakértő is úgy gondolja, hogy amennyiben az Egyesült Királyság végleg távozik, akkor beindul a „dominó effektus” és az Európai Unió összeomlik.

Nagy a dilemma.
Mit tegyenek a politikusok? Vegyék semmibe a demokráciát és a nép többségi akaratát (akár erőszakosan is) csak, hogy életben tartsák az Európai Uniót? Milyen következményei lennének, ha ez így történne?

És van még itt egy másik lényeges kérdés: vajon az Egyesült Királyságnak van nagyobb szüksége az Európai Unióra, vagy éppen fordítva?

Szerinted összeomlik az Európai Unió, ha az Egyesült Királyság végleg távozik a szervezetből?

Betöltés ... Betöltés ...

Read previous post:
BEBIZONYÍTOTTÁK, HOGY RÉGEN OXIGÉN VOLT A MARSON
BEBIZONYÍTOTTÁK, HOGY RÉGEN OXIGÉN VOLT A MARSON

Bebizonyították, hogy régen oxigén volt a Marson. [good_old_share] Ez egy hatalmas felfedezés. Amerikai kutatók megállapították, hogy régen a Marsnak oxigénben...

FURCSA JELENSÉGET VETTEK FEL DISNEYLAND FELETT - VIDEÓ
FURCSA JELENSÉGET VETTEK FEL DISNEYLAND FELETT – VIDEÓ

Furcsa jelenséget vettek fel Disneyland felett. [good_old_share] Egy fekete kör jelent meg. A Californiában található Disneylandben egy nagyon furcsa jelenség...

Close