TOTÁLIS ÖSSZEOMLÁS: TE KAPSZ MAJD NYUGDÍJAT?

TOTÁLIS ÖSSZEOMLÁS: TE KAPSZ MAJD NYUGDÍJAT?


A nyugdíjjal kapcsolatban egy igencsak vészjósló cikk jelent meg a Pénzcentrum portálon.

 

Ezzel a témával már számos alkalommal foglalkoztunk itt a portálunkon is, hisz rendszeresen előkerül ez a kérdés. Talán nem is véletlenül.
Az jól látszik, hogy amint egy szakember megszólal a nyugdíjjal kapcsolatban, és olyan dolgok hangzanak el a részéről, amely bizonytalanságot, vagy egyenesen aggodalmat válthatnak ki az emberekből, a kormányzat részéről – (vagy megbízásából) szinte azonnal érkezik egy rövid cáfolat, majd egy időre ismét a „szőnyeg alá söprik” a kellemetlen témát.

Vészjósló tények

 

A portál aggasztó számokat közölt az egyre idősödő társadalomról, amely egyenes arányban kihat a nyugdíjakra is.

Talán ezért lehet az, hogy a kormány folyamatosan tolja ki a nők és a férfiak esetében is a nyugdíjkorhatárt. Sokan azt állítják: ha így haladunk, akkor meg sem élik a nyugdíjkorhatárt.
Molnos Dániel, a MABISZ főtitkára az időskori elszegényedéssel kapcsolatban különösen magas kockázatra hívta fel az olvasók figyelmét.

Elmondta, hogy 25 év leforgása alatt a Föld összlakossága 48 százalékkal nőtt az ENSZ adatai szerint, ugyanez idő alatt 166 százalékkal, 800 millió fő fölé bővült a 60 év felettiek száma.

A tények makacs dolgok

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Ha szigorúan a fejlett nyugati társadalmak nézzük, akkor 2000 óta 64 százalékkal bővült a 60 fölöttiek létszáma, miközben a teljes népesség száma mindössze 20 százalékkal bővült.

Országunkról is készült egy kimutatás:

Hazánk tekintetében ez idő alatt 19-ről 25%-ra nőtt a 60 éven felüliek aránya, és a kutatások valamint az előrejelzések alapján a társadalom további idősödése valószínűsíthető. Forrás

Értelemszerű, hogy egyre kevesebb aktív munkavállaló tartja el az egyre idősödő társadalmat. Ez mindenképp aggodalomra adhat okot. Vajon mi lehet a megoldás?
Kedves Olvasónk!
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!

Szólj hozzá

Hozzászólás