TÖBBEN HALNAK BELE KÓRHÁZI FERTŐZÉSBE, MINT AUTÓBALESETBE

TÖBBEN HALNAK BELE KÓRHÁZI FERTŐZÉSBE, MINT AUTÓBALESETBE

A Magyar egészségügyről már sokat hallhattunk.

Legutóbb arról írtunk, hogy milyen ételeket kapnak a betegek a kórházban.


Akkor elég nagy felháborodást keltett az interneten, hogy milyen az ételek minősége, és szinte mindenhol írtak róla.

Azonban ez a cikk most nem az ételekről fog szólni, hanem egy másik, sokkal fontosabb dologról, arról, hogy a kórházi fertőzésekbe rengetegen belehalnak, mert a kórházak számára nincs biztosítva az alapvető higiéniához szükséges pénz és felszerelés sem.Egy orvosi nyílt levélben arról beszélnek, hogy a kórházi fertőzésekbe, évente többen halnak bele, mint autóbalesetbe.

loading...

Elsőre sok ember számára hihetetlennek tűnhet ez a szám, mármint az, hogy többen halnak bele a kórházi fertőzésekbe, mint autóbalesetbe, pedig nagyon is igaz. A kórházakban ugyanis teljesen eszközhiány van, és persze hiányoznak a higiéniás feltételek is. Ezt persze akkor is láthatjuk, ha benézünk egy kórházba.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Persze vannak olyan kórházak, amik rendben vannak, de az orvosok és az emberek szerint, a kórházak többsége nagyon hiányos, persze a stadionok épülnek-szépülnek, a beteg emberek pedig belehalnak a kórházi fertőzésekbe.

A levélben nyíltan beszélnek a problémákról.

„Tudniuk kell, hogy kórházi fertőzések következményeként évente jóval többen vesztik életüket, mint közlekedési balesetben.”

Szerintük a kormány és az ellenőrző szervek évek óta tudnak a problémáról, és az adatokat is eltitkolják és nem átláthatóan közlik. A kórházban elkapott fertőzések azért veszélyesek, mert a környezet miatt ellenállók az antibiotikumokkal szemben. Így még akár egy mandulaműtétbe is bele lehet halni, de akár még egy kéztörésbe is.„Vannak kórházak, ahol még a sterilizáló is leállt, a WC-t nem lehet lehúzni, a beteget nem lehet elkülöníteni, nem jut tiszta pelenka, nincs fertőtlenítőszer, a vezetők visszamondják a takarítást, mert nincs rá forrás.”

Az orvosok emiatt rendkívüli gyűlést hívnak össze, és kérik a kormányt, hogy adjon több pénzt fertőtlenítőszerekre, gyógyszerekre, és persze személyzetre is.

Reméljük, hogy a kórházak megkapják azt a pénzt, amire szükségük van, és ha már nem is fényes az egészségügy helyzete, legalább a kórházi fertőzéstől ne kelljen a betegeknek tartania. Persze ettől függetlenül, ha ezt a pénzt meg is kapják, akkor is fura az, hogy van már jó sok stadionunk, de a kórházaink ilyen állapotban vannak.

loading…


Facebook hozzászólások