FORRADALMI TALÁLMÁNY – HAMAROSAN A BOLTOKBAN

FORRADALMI TALÁLMÁNY - HAMAROSAN A BOLTOKBAN.
loading...

FORRADALMI TALÁLMÁNY – HAMAROSAN A BOLTOKBAN

 

Sokszor mérgelődünk, ha lemerült a mobilunk, vagy laptopunk, de mindössze néhány perc áll csak rendelkezésünkre, hogy annyi töltést adjunk neki, amivel kibírja estig.

[good_old_share]

A szingapúri Nanyang Technológiai Egyetem kutatói most ezt a problémát oldották meg.
Egy olyan új akkumulátort fejlesztettek ki, amely mindössze öt perc alatt tölthető, és több generációnyi kütyüt is túlél. Ráadásként újabb jó hír, hogy a fejlesztés a tervek szerint két éven belül már kapható lesz a boltokban.

A kutatók állítják, hogy az akkumulátor a 70 %-os töltést mindössze kettő perc alatt eléri. Ez ám a gyorsaság! Ha mindehhez hozzáadjuk, hogy a tesztek szerint ez a telep több mint húsz évig lesz használható, akkor valóban van ok az örömre.

loading...

Miként tudták ezt elérni?

A kutatócsoport a grafit érintkezőket egy gélre cserélte, amelyben titán-dioxid nanocsövek találhatók. A titán-dioxid olcsó, hétköznapi ásványi anyag, megtalálható festékekben és naptejben is. Fehér ételszínezékként E171-nek hívják. A belőle készült nanocsövek képesek felgyorsítani a kémiai reakciókat, így hatékonyabban kiaknázzák az akkumulátor igazi kapacitását. A töltés hússzor gyorsabb, mint korábban, az élettartam pedig szintén hússzorosa egy hagyományos érintkezővel ellátott lítium-ion akkumulátorénak.
Az egyetem kutatói állítják, hogy nagyon könnyű előállítani

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/ 

Az új érintkező gyártása nem ütközik technológiai nehézségekbe, nincs szükség nagy átalakításokra, csak az érintkezők változnak. Nagyon könnyű előállítani a gélt. – magyarázza Chen Xiaodong professzor, az új érintkező feltalálója – Az akkumulátor gyártók könnyen beépíthetik majd az új gélt a gyártási folyamatba.

Még számos előnye van
A nanotechnológiával felturbózott akkumulátor hosszabb élettartama csökkenti a hulladék mennyiségét, így a környezeti terhelést is. A hússzoros élettartam azt is jelenti, hogy ennyiszer kevesebb akkumulátorra van szükség. Rachid Yazami – aki 34 évvel ezelőtt feltalálta magát a grafit érintkezőt – is úgy gondolja, hogy a titán-dioxid gél a következő nagy lépés lehet az akkumulátor-gyártásban.

Fontos megjegyezni, hogy ez az eljárás a már meglévő gyártási technológiákkal könnyen integrálható, kiegészíthető, így valóban tartható az akkumulátor két éven belüli kereskedelmi forgalomba kerülésének terve. NetExtra

[cn-social-icon]

Read previous post:
20 RÁKKELTŐ ANYAG AMIT MINDEN NAP HASZNÁLUNK!
20 RÁKKELTŐ ANYAG AMIT MINDEN NAP HASZNÁLUNK!

Az Amerikai Ráktársaság nyilvánosságra hozta a leginkább rákkeltő anyagok aktuális listáját. A legfrissebb vizsgálati eredmények alapján. A listán olyan ismerős nevek...

A BÜKKI FÜVESEMBER VÁLOGATOTT RECEPTJEI MINDENFÉLE BETEGSÉGRE.
A BÜKKI FÜVESEMBER VÁLOGATOTT RECEPTJEI MINDENFÉLE BETEGSÉGRE

A BÜKKI FÜVESEMBER VÁLOGATOTT RECEPTJEI MINDENFÉLE BETEGSÉGRE   A bükki füvesemberként ismerik sokan Szabó Gyuri bácsit, aki 81 éves korára...

Close