TITOKZATOS GÖMBRE BUKKANTAK A MARSON – A TUDÓSOK TANÁCSTALANOK

TITOKZATOS GÖMBRE BUKKANTAK A MARSON - A TUDÓSOK TANÁCSTALANOK.

TITOKZATOS GÖMBRE BUKKANTAK A MARSON – A TUDÓSOK TANÁCSTALANOK

 

Rekordméretű, a korábbiaknál isnagyobb kőgolyót találtak a Marson.


Már sokadik alkalommal fordul elő, hogy rejtélyes tárgyról készült képet küld haza egy marsjáró. Curiosity szeptemberben szabályos golyó alakú kavicsot fotózott, ami előtt még a kutatók is értetlenül állnak. Bár a kis gömbök létezéséről már 2012 óta tudnak, eddig csak néhány milliméteres példányokról készült kép, a legutóbbi kő pedig három centiméter átmérőjű. A tudósok találgatnak, de egyelőre nincs egyértelmű magyarázat a jelenségre. Az alábbi fotón megnézheted a furcsa "kavicsot".

[cn-social-icon]

A tudósok találgatnak. A jelenlegi álláspontjuk szerint vagy vulkáni tevékenység, vagy folyóvíz, vagy ismeretlen eredetű nyomás alakította szabályos formájúvá a követ.

2012-ben még döbbenetesebb kép érkezett az Opportunitytől: az előtte-utána fotón az addig üres helyen egy fánkszerű objektum bukkant fel. Nem sokkal később meglett a "hivatalos" magyarázat: a kődarabot valószínűleg a rover törte le egy nagyobb szikláról mozgás közben… Érdekes magyarázat. A Curiosity által készített felvételről erről a cikkünkben olvashatsz: ISMERETLEN FÉNYFORRÁST ÉSZLELT A CURIOSITY A MARSON!

[cn-social-icon]

loading...
Facebook hozzászólások