2015-BEN KÉTSZER IS LESZ “VILÁGVÉGE”?

2015-BEN KÉTSZER IS LESZ "VILÁGVÉGE"?
loading...

Idén áprilisban és szeptemberben is vérhold lesz, ami Mark Biltz szerint egyet jelent a véggel.

Mindenki maga dönti el, hogy hisz-e a világvége elméletekben, vagy inkább kimegy az udvarra vagy az utcára és megcsodálja a ritka égi jelenséget, a vérholdat, amely 2015-ben kétszer, szeptemberben és áprilisban is lesz.

A vérhold apokaliptikus elméletét Mark Biltz dolgozta ki, de igazán híressé Jahn Hagee könyve, a „Négy Vérhold” tette. Az egész világvége elképzelés alapját Joel próféta jövendölése adta, ami úgy szól, hogy: „A nap elsötétedik, a hold vérré változik, mielőtt eljön az Úr nagy és rettenetes napja”.

Blitz ebből arra következtettet, hogy a próféta a Nap és Holdfogyatkozásra utalt, ami őseink számára igazán félelmetes jelenségnek számított, hiszen nem tudták, hogy milyen csillagászati jelenség játszódik le.

loading...

Mi viszont már tisztában vagyunk vele, hogy a teljes holdfogyatkozás azt jelenti, amikor a Hold maximálisan a Föld árnyékába kerül, de nem sötétedik el, mert a földi légkörön szóródó fény halvány derengést kölcsönöz a Holdnak, ami így úgy néz ki, mintha vérszínű lenne. Ebből keletkezett a vérhold elnevezés.

Blitz átnézte a NASA adatbázisát Kr.e. 2000-től Kr.u. 3000-ig. Elsősorban azokat a Holdfogyatkozásokat kereste, amelyek egybeestek a Hold-tetrádokkal, tehát azokat az éveket kutatta, amikor egy évben négyszer zajlott le a jelenség.

Az alábbi videón megnézhetsz egy közel hat órás eseményt egyetlen percbe sűrítve

A XV. század után négy évszázadon keresztül nem fordult elő az égi jelenség. A XX. században viszont kettő is volt. Az egyik 1949-1950-ben, a másik 1967-1968-ben.

Idén április 28-án és szeptember 28-án történik meg az égi jelenség, amelyet akkor is érdemes megnéznünk, ha félünk a világvégétől, és akkor is, ha nem.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Read previous post:
MEGTALÁLTAK EGY 12 ÉVE ELTŰNT ŰRSZONDÁT!
MEGTALÁLTAK EGY 12 ÉVE ELTŰNT ŰRSZONDÁT!

A 12 éve eltűnt marsi űrszondát állítólag megtalálták, legalábbis a képek alapján úgy gondolják, hogy az űrszonda lehet. Az Európai...

ORBÁN VIKTOR TUDJA MAGÁRÓL, HOGY HAZUDIK.
ORBÁN VIKTOR TUDJA MAGÁRÓL, HOGY HAZUDIK

ORBÁN VIKTOR TUDJA MAGÁRÓL, HOGY HAZUDIK Kivándorlás? Az nincs! A politikusok részéről sajnos már hozzászokhattunk a beteges hazudozáshoz, a pofátlansághoz...

Close