2015-BEN KÉTSZER IS LESZ “VILÁGVÉGE”?

loading...

Idén áprilisban és szeptemberben is vérhold lesz, ami Mark Biltz szerint egyet jelent a véggel.

Mindenki maga dönti el, hogy hisz-e a világvége elméletekben, vagy inkább kimegy az udvarra vagy az utcára és megcsodálja a ritka égi jelenséget, a vérholdat, amely 2015-ben kétszer, szeptemberben és áprilisban is lesz.

A vérhold apokaliptikus elméletét Mark Biltz dolgozta ki, de igazán híressé Jahn Hagee könyve, a „Négy Vérhold” tette. Az egész világvége elképzelés alapját Joel próféta jövendölése adta, ami úgy szól, hogy: „A nap elsötétedik, a hold vérré változik, mielőtt eljön az Úr nagy és rettenetes napja”.

Blitz ebből arra következtettet, hogy a próféta a Nap és Holdfogyatkozásra utalt, ami őseink számára igazán félelmetes jelenségnek számított, hiszen nem tudták, hogy milyen csillagászati jelenség játszódik le.

loading...

Mi viszont már tisztában vagyunk vele, hogy a teljes holdfogyatkozás azt jelenti, amikor a Hold maximálisan a Föld árnyékába kerül, de nem sötétedik el, mert a földi légkörön szóródó fény halvány derengést kölcsönöz a Holdnak, ami így úgy néz ki, mintha vérszínű lenne. Ebből keletkezett a vérhold elnevezés.

Blitz átnézte a NASA adatbázisát Kr.e. 2000-től Kr.u. 3000-ig. Elsősorban azokat a Holdfogyatkozásokat kereste, amelyek egybeestek a Hold-tetrádokkal, tehát azokat az éveket kutatta, amikor egy évben négyszer zajlott le a jelenség.

Az alábbi videón megnézhetsz egy közel hat órás eseményt egyetlen percbe sűrítve

A XV. század után négy évszázadon keresztül nem fordult elő az égi jelenség. A XX. században viszont kettő is volt. Az egyik 1949-1950-ben, a másik 1967-1968-ben.

Idén április 28-án és szeptember 28-án történik meg az égi jelenség, amelyet akkor is érdemes megnéznünk, ha félünk a világvégétől, és akkor is, ha nem.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Szólj hozzá

Hozzászólás