MEGTALÁLTAK EGY 12 ÉVE ELTŰNT ŰRSZONDÁT!

MEGTALÁLTAK EGY 12 ÉVE ELTŰNT ŰRSZONDÁT!
loading...

A 12 éve eltűnt marsi űrszondát állítólag megtalálták, legalábbis a képek alapján úgy gondolják, hogy az űrszonda lehet.

Az Európai Űrügynökség által indított Beagle–2 nevű marsi landolóegység több mint egy évtizede tűnt el, most viszont lehet, hogy megtalálták. A NASA Mars körül keringő szondájának  kamerájával készült képein az látszik, hogy a Beagle–2 biztonságosan eljutott a felszínre, csak nem nyílt ki rendesen.

Az űreszközt eredetileg 2003-ban indították az ESA Mars Expressének fedélzetén, karácsony napján kellett volna a Mars felszínére érkeznie. Az utolsó jel az volt a szondától, hogy biztonságosan levált a keringőről és elindult a landolásra kijelölt, az egyenlítői felé. Ezután viszont nem adott jelet, és 12 éve nem tudták hogy mi történhetett vele.

Persze azzal magyarázták a dolgot hogy meghibásodott a szonda, az ufo hívők pedig arról beszéltek hogy a földönkívüliek megsemmisítették.

loading...

Az új hírek felbolygatták az angol tudományos közösséget, tavaly májusban halt meg a Colin Pillinger, aki projekt egyik fő emberének számított. A megtalált szondáról már képek is vannak:

 

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Read previous post:
ORBÁN VIKTOR TUDJA MAGÁRÓL, HOGY HAZUDIK.
ORBÁN VIKTOR TUDJA MAGÁRÓL, HOGY HAZUDIK

ORBÁN VIKTOR TUDJA MAGÁRÓL, HOGY HAZUDIK Kivándorlás? Az nincs! A politikusok részéről sajnos már hozzászokhattunk a beteges hazudozáshoz, a pofátlansághoz...

A HAMU FELHASZNÁLÁSA A HÁZTARTÁSBAN
A HAMU FELHASZNÁLÁSA A HÁZTARTÁSBAN

A fahamut az emberiség nagyon régóta használja hiszen egy nagyon hasznos dolog, sokan viszont nem tudják hogy mennyi mindenre fel...

Close