250 EZER AUTÓHITELES VESZÍTHETI EL A LAKÁSÁT

250 EZER AUTÓHITELES VESZÍTHETI EL A LAKÁSÁT

Újabb nehézségek a hitelpiacon! 250 ezer devizahiteles autós bukhatja akár a lakását is!

Ha az autóhitel "elszáll", akkor az emberek lakhatása is veszélybe kerülhet.

A videó-összefoglaló lényege, hogy a bankok és a pénzintézetek megpróbálnak segíteni, de ezt legfeljebb az eddig is hosszú futamidő további kitolásával tudnák megtenni.Orbán Viktor szerint a kormány legfeljebb közvetíthet a hitelesek és a bankok között. "A bankoknak és az autóhiteleseknek kell tárgyalnia egymással, a kormány legfeljebb csak közvetítő lehet a kérdésben" – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak tegnap.

Az RTL Klub Híradója megkereste az ügyben Lévai Gábort, a Magyar Lízingszövetség elnökét, aki szerint akár 250 ezer devizahiteles autós is bajba kerülhet emiatt. Ugyanis ha nem tudják fizetni a törlesztést, a végrehajtók lefoglalhatják ingatlanukat is.

Bár korábban több cikk is arról szólt, hogy az autóhitelesek is fellélegezhetnek, most mégis úgy tűnik, hogy ők is a nagy vesztesek közé tartoznak. (nagy kérdés az, hogy kik az igazi nyertesek?)

Az alábbi linkeken néhány cikket találsz a korábbi autóhiteles cikkekből:

A FELVETT AUTÓHITELEK EGYHARMADA VISSZAJÁRHAT!

PEZSGŐT BONTHATNAK AZ AUTÓHITELESEK

Lévai azt is elmondta, hogy a bankok és a hitelintézetek megpróbálnak segíteni, de csak a futamidő további nyújtásával tudnak kedvezni a bajbajutottaknak. Emiatt ismer olyan esetet, ahol egy Suzuki után 20 évig kell majd fizetni a hitelt. Az árfolyamemelést ellensúlyozhatja az egyoldalú banki kamatemelés miatt a devizahiteleseknek visszajáró pénz.

A cikk a videó után folytatódik!Szóval a bankok és pénzintézetek segítségére várjanak az autóhitelesek? Nagy kérdés: érdemes a kecskére bízni a káposztát?

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Szólj hozzá

Hozzászólás