RETTEGHETNEK AZ AUTÓSOK – JÖN A MINDENT LÁTÓ TRAFFIPAX

RETTEGHETNEK AZ AUTÓSOK – JÖN A MINDENT LÁTÓ TRAFFIPAX!

RETTEGHETNEK AZ AUTÓSOK – JÖN A MINDENT LÁTÓ TRAFFIPAX

Több beszámoló és cikk is megjelent arról, hogy a rendőrség már letesztelte azokat az új, mindent látó traffipaxokat, melyeket még az idén, januárban kívánnak bevetni a szabálytalankodó autósok ellen.A készülék tesztjei még tavaly decemberben is zajlottak a rendőrség részéről, és értesülések szerint ezek annyira jól sikerültek, hogy a készülékeket már hitelesítették is.

A hivatalos beszámolók szerint az új eszközökkel nemcsak sebességet tudnak majd mérni a rendőrök, hanem képesek lesznek figyelni a szabálytalan sávváltást, a buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, de akár a biztonsági öv használatának elmulasztását is pontosan dokumentálni tudják.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az Országos Rendőr-főkapitányság még tavaly májusban írta ki a traffipax tendert, és ennek eredményeként 720 millió forintért vásárolta meg a rendőrség a készülékeket. A mindent látó berendezések hivatalos neve: változtatható helyű komplex közlekedési ellenőrző pont.2013-ban még arról cikkeztek a lapok, hogy a kormány 12,5 milliárd forintot költ sebességmérő eszközök beszerzésére, így ez a mostani csak az "első hullám". Ezen kívül még több száz fixen telepített, rendkívül hatékony berendezést is fog vásárolni a rendőrség, melyekkel hamarosan találkozhatnak majd az autósok.

Úgy látszik, hogy mostanában rájár a rúd az autósokra. Korábban írtuk, hogy 2015 őszétől az autósok lekövethetőek lesznek a hatóságok számára, ráadásul ez az államnak egy fillérjébe sem fog kerülni. Egy Európai Uniós szabályozás szerint ugyanis 2015 őszétől minden gépkocsiba kötelező lesz telepíteni az e-segélyhívórendszer néven futó GPS nyomkövető rendszert. Ennek részleteit ide kattintva ismerheted meg.

loading...
Facebook hozzászólások