KIKÉRTE A NAV A MAGYAR UBER SOFŐRÖK ADATAIT

KIKÉRTE A NAV A MAGYAR UBER SOFŐRÖK ADATAIT
loading...

Megy az élet az Uber körül.

[cn-social-icon]

Most a NAV kikérte a Magyar Uber sofőrök adatait.

A NAV megkérte az Uber Amszterdamban működő Európai központját, hogy adja ki a Magyar Uber sofőrök adatait.

loading...

HA már a Nemzeti Adó és Vámhivatal kikéri az Uber sofőrök adatait, akkor ott már van valami. Bár azt mondják, hogy a szolgáltatás ellen nem fognak fellépni.

A NAV most szúrópróbaszerűen ellenőrizni fogja a sofőröket, közölte Tamásné Czinege Csilla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára a köztévében.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Azt mondta, hogy a Nemzeti Adó és Vámhivatal, a közösségi szolgáltatás ellen nem lép fel, csupán azt akarja elérni, hogy az Uber sofőrök is ugyanazt a közterhet fizessék ki, mint például a taxison.

Felidézte, hogy az Uber-sofőrök úgy tudnak eleget tenni a közteherfizetésének, ha egyéni vállalkozói igazolványt váltanak ki, adószámot kapnak, és fizetik a kisvállalkozói adót. Ez utóbbi a főállású vállalkozóknál havi 50 ezer forint, amely a személyi jövedelemadó mellett a nyugdíj- és egészségbiztosítási járulékot is tartalmazza. Aki félállásban, például diákként uberezik, annak csak havi 25 ezer forintot kell fizetnie.

Mivel az Uber szolgáltatásaiért csak egy mobil applikáción keresztül lehet fizetni, így az Uber sofőrök nem tudnak nyugtát adni, viszont számlát kötelező lenne írniuk minden esetben, hogy igazolva legyen a kifizetés. Viszont a kifizetést közvetlenül nem a sofőr kapja, így maximum csak egy igazolást tudna kiállítani a szállításról…érdekes dilemma.

[cn-social-icon]

Read previous post:
HÚSÜZLETEKBŐL FOGLALT LE TÖBB MINT EGY TONNA ÉLELMISZERT A NÉBIH
HÚSÜZLETEKBŐL FOGLALT LE TÖBB MINT EGY TONNA ÉLELMISZERT A NÉBIH

Újabb NÉBIH videó került fel. [cn-social-icon] Hihetetlen, hogy az ember megvásárolja a húst, de igazából azt sem tudja, hogy mit...

VIDEÓN A GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS
VIDEÓN A GLOBÁLIS FELMELEGEDÉS

Videón a globális felmelegedés. [cn-social-icon] A látvány pedig rémisztő. A globális felmelegedés ijesztő mértékű. Rengeteget beszélnek arról, hogy meg kell...

Close