TÉVHITEK A TESTÜNKRŐL

TÉVHITEK A TESTÜNKRŐL

Tévhitek a testünkről.

[good_old_share]

A mai cikkben eloszlatunk néhány elterjedt tévhitet a testünkkel kapcsolatban.

Mára már a tudománynak, és az emberi kíváncsiságnak köszönhetően rengeteg mindent tudunk a testünkről. Bizony az emberi testnek, és szervezetnek rengeteg érdekessége van.
Korábban már írtunk arról, hogy milyen érdekes az emberi test „Érdekes tények a testünkről” címmel.

loading...

Ha lemaradtak volna erről a cikkről, akkor most bepótolhatják, és IDE KATTINTVA elolvashatják.

Most azonban másról lesz szó. Ugyanúgy az emberi testhez van köze, azonban most néhány tévhitet oszlatunk el. Rengeteg olyan tévhit van, ami már annyira elterjedt, hogy szinte mindenki elhiszi azt, pedig igazából egyáltalán nem úgy van.

Lássuk hát, hogy mik is a leghíresebb tévhitek.

1 Tüsszentéskor megáll a szív: Ez egy nagyon elterjedt tévhit. Sokan elhiszik azt, hogy amikor tüsszentünk, akkor a szívünk megáll egy rövid időre. Vannak akik azt mondják, hogy egy másodpercre áll le, mások pedig csak egy pillanatról beszélnek, azonban az egész csak egy tévhit.

Az igazság az, hogy bármennyire is hirtelen történik valami, a szív nem áll le egyetlen másodpercre sem, de még egy pillanatra sem. Kivéve persze ha ez betegség miatt történik, vagy esetleg nagyon megrémülünk.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

2 Evés után nincs pancsolás: Azzal az intelemmel tuti mindenki találkozott már, hogy evés után tilos vízbe menni, különben életveszélyes görcsök és fulladás veszély is felléphet. Bár logikusnak tűnhet a feltételezés, a valósághoz semmi köze sincsen, hiszen az evéstől függetlenül, testünkben folyamatosan működik a vérkeringés.

3 Az alvajáró ébresztése életveszélyes: Azzal a tévhittel is gyakran találkozhatunk, hogy veszélyes egy alvajárót felébreszteni mert belehalhat. Persze logikusnak tűnik, hogy hirtelen megijed és szívrohamot kaphat, azonban ennek nem nagyobb az esélye annál, mintha egy ágyban alvó embert ébresztenénk fel.

Az egyetlen ok, ami miatt nem érdemes felébreszteni, az az, hogy utána legalább fél óráig képtelen lesz elaludni.
4 Halál utáni életjelenségek: Sokan beszélik azt, hogy a halál után tovább nő a haj és a köröm egy rövid ideig. Azonban állítólag ez nem igaz, hiszen ha a vérkeringésünk leáll, akkor nem nő tovább sem a hajunk, sem a körmünk.

5 A lenyelt rágógumi élettartama: Azt is sokszor hallani, hogy a lenyelt rágógumi benne marad a gyomrunkban akár éveken keresztül is. Ez azonban szintén nem igaz, hiszen az lehetetlen, hogy valami bomlás nélkül, és emésztetlenül a gyomrunkban maradjon. Ettől függetlenül azonban tényleg nem ajánlatos lenyelni a rágót.

Facebook hozzászólások