MÉG AZ FBI IS LETAKARJA A WEBKAMERÁIT

MÉG AZ FBI IS LETAKARJA A WEBKAMERÁIT

Még az FBI is letakarja a webkameráit.


[good_old_share]

Érdemes elolvasni.
Írtunk már korábban arról, hogy a webkamerák milyen veszélyekkel járnak, és hogy mennyire kockázatos ha folyamatosan be van kötve a gépbe.

De persze nemcsak mi foglalkoztunk ezzel a témával, hiszen rendszeresen lehet hallani és olvasni erről a témáról. Rengetegen annak, akik érzik ennek a dolognak a veszélyeit, és sokan vannak, akik csak egyszerű összeesküvés elméletnek gondolják ezt.

loading...

Nem is olyan régen, hatalmas port kavart az, hogy a Facebook alapítójáról készült egy fénykép, és a kép hátterében látható egy számítógép, letakart webkamerával.

Természetesen szinte az egész interneten hallani lehetett róla, és ez az egy kép rengeteg ember szemléletét megváltoztatta, hiszen ha a Facebook alapítója is letakarja a kamerákat, akkor tényleg lehet benne valami.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Nemrégiben pedig egy magas beosztásban lévő FBI ügynök beszélt a webkamerákról.

A Szövetségi Nyomozó Iroda első embere egy konferencián mondta azt, hogy lehetőleg mindenki azonnal takarja le a beépített vagy különálló webkamera objektívjét.

A férfi elmondta azt is, hogy az FBI-nál szinte minden gépen van kamera, amiket sokszor ők is eltakarnak, ha éppen szükség van rá.

A szakember szerint a mai eszközökkel, technológiával nem túlságosan bonyolult távolról hozzáférni egy kamera képéhez, hangjához. Ha ez megtörténik, akkor a hacker folyamatosan megfigyelheti annak tulajdonosát, értékes információkhoz juthat, sőt, olyan eseményeket is rögzíthet, amivel megzsarolhatják az illetőt.

Így szerinte is az a legbiztonságosabb, hogyha letakarjuk ezeket a kamerákat.
Sokan attól tartanak, hogy a kormány, figyeli meg őket. Természetesen erre is van esély, de a legtöbb esetben inkább annak áll fent a valószínűsége, hogy hackerek áldozataivá válunk.

Emlékezzünk csak vissza, hogy nagyjából 1-2 évvel ezelőtt mekkora port kavart az, hogy hackerek feltörték egy csomó biztonsági rendszer jelszavát, és rengeteg céges, és magánkamerához hozzáfértek.

Az egészet pedig elérhetővé tették egy weboldalon, így bárki figyelhette ezeket a kamerákat. Ezzel nem csak az a gond, hogy rengeteg ember figyelhetett meg egy cégnél olyan dolgokat, amiket amúgy nem láthatna, hanem az is, hogy ezek a kamerák magánházakhoz is be voltak építve, így tulajdonképpen családokat is megfigyelhettünk.
Nagyjából olyan ez, mintha a Való Világot néznénk, csak éppen a családok erről nem tudtak, vagy csak már későn. Ebből pedig adódtak problémák, hiszen sok családnál a ház is be van kamerázva, arra az esetre, ha betörnének, és bizony rengeteg internetező tudta nézni a családok hálószobáját esténként.

Ilyen dolgok sajnos bárkivel előfordulhatnak, szóval jobb elkerülni az ilyeneket, és letakarni a webkamerát.

Facebook hozzászólások