HÁROM LAKHATÓ BOLYGÓT TALÁLTAK, NEM TÚL MESSZE TŐLÜNK

HÁROM LAKHATÓ BOLYGÓT TALÁLTAK, NEM TÚL MESSZE TŐLÜNK

Hatalmas felfedezés történt.

[good_old_share]

Megvan, hogy az emberiség hová költözne, ha valami baj történne a Földdel?

Felfedeztek három olyan bolygót, igen, hármat… ami elméletileg akár lakható lehetne, és alkalmas arra, hogy élet alakuljon ki rajta, így talán még az sem kizárt, hogy valamilyen fajta élet már ki is alakult rajta.

Alig 40 fényévnyire három lakható, nagyjából Föld méretű bolygót találtak csillagászok. A felfedezést a Nature, tudományos szaklap legújabb számában jelentették be a csillagászok.

loading...

Két bolygó egy kisebb méretű „nap” körül kering, ami sokkal hidegebb a miénknél, és a bolygók nagyon közel vannak a csillaghoz, így az egyik bolygó 1,5 míg a másik 2,4 földi nap alatt kerüli meg a csillagot. tehát nagyjából 2 nap ott egy év, a földi számítások szerint.

A harmadik bolygó keringési idejét egyenlőre nem lehet pontosan tudni, az eddigi megfigyelések szerint 4-73 nap között bármennyi lehet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A Vízöntő csillagképben található vörös törpe nagyjából tized akkora, mint a Nap, vagyis éppen csak nagyobb, mint a Jupiter. A fénykibocsátása viszont 2000-szer kisebb, mint a Napé, de a kutatók szerint így is elképzelhető, hogy folyékony víz található a körülötte keringő bolygókon, de persze ez még egyáltalán nem biztos.

Mivel a bolygók 40 fényévnyire találhatóak, így valószínűleg ezek lehetnek az első olyan bolygók, amiket majd talán annak a reményében tudunk meglátogatni, hogy élet található rajtuk.

Persze addig még sok idő van, és a csillagászoknak jobban meg kell vizsgálniuk a bolygókat. A közeljövőben a Hubble és a Kepler űrtávcsövekkel fogják vizsgálni a bolygókat, és a hozzájuk tartozó csillagot annak reményében, hogy többet is sikerül megtudniuk róla.

Facebook hozzászólások