KÉSZÍTSÜNK KRÉMET HÁZILAG A VISSZEREK ELLEN

KÉSZÍTSÜNK KRÉMET HÁZILAG A VISSZEREK ELLEN

Készítsünk házilag krémet a visszerek ellen.

[good_old_share]

Állítólag nagyon hatásos.

Házilag is elkészíthető egy krém, ami remekül működik a visszerek ellen. Egyáltalán nem bonyolult, de annál jobb.

De ez a krém nemcsak a visszerekre jó, hanem a problémás arcra is tökéletes, és enyhíti a tüneteket.

loading...

Hozzávalók

  • 100 ml olíva olaj
  • 3 nagy marok csalán
  • 20 g méhviasz

Elkészítés

Állítsunk egy magas falú edényt forró vízbe, majd rakjuk bele az apróra vágott csalánt. Ha esetleg akad egy régi mák darálónk, akkor azzal össze pépesíthetjük a növényt. Lehetőleg friss csalánt használjunk, és ne szedjük le a régi leveleket, és a száraikat sem. Csak a friss hajtásokat szedjük le.

Csalánt egyszerűen találhatunk odakint, de fontos, hogy próbáljuk meg érintetlen helyekről leszedni, távol az utaktól.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az olajat aztán öntsük a csalánra, és kis lángon melegítsük folyamatosan, és fedjük is le. Legalább egy órán át melegítsük, és ha esetleg túlmelegedne, akkor egy kicsit vegyük le a lángról, és mikor kicsit kihűlt, akkor tegyük vissza és melegítsük tovább.

Ha ez megvan, akkor egy sötétzöld olajat fogunk kapni, amit aztán szűrőpapíron, vagy gézen keresztül nagyon jól átszűrhetünk. Az átszűrt olajat aztán melegítsük tovább a méhviasszal együtt, egészen addig, amíg a viasz fel nem olvad.

Ha ez megvan, akkor vegyük le a lángról, és habverővel keverjük addig, amíg nagyjából kézmeleg nem lesz. Ekkor már meg is van a krémünk. Ha esetleg a rém túl hideg lenne, akkor melegítsük újra, és használjunk hozzá több méhviaszt.

A krémet nem fontos hűtőben tárolni, de abból a szempontból jobb, hogy az érzékeny bőrfelületre jobb a hideg.

Facebook hozzászólások