FERENC PÁPA: AZ EGYHÁZ MEGKERESZTELNÉ AZ IDEGENEKET

FERENC PÁPA: AZ EGYHÁZ MEGKERESZTELNÉ AZ IDEGENEKET
loading...

Egy furcsa reggeli misén a pápa a kis zöld marslakók szélsőséges példáját használta, akik Jézust keresik, hogy a befogadó egyházról prédikáljon.

Ferenc Pápa a végletekig hajlandó elmenni, hogy feltöltse a padsorokat? Úgy tűnik, hogy a legújabb üzenete ezt jelzi.

Szentbeszédében a napi reggeli szentmisén a Casa Santa Marta-ban a Vatikánon belül ahol él, azt mondta a leginkább papokból álló közönségének, hogy nyitottnak kell maradni bárki vagy bármi felé, aki Istent keresi. "


"Ha például holnap a marslakók egy expedíciója érkezik, és néhányan közülük eljönnek hozzánk, ide… marslakók, nem igaz? Zöldek, azzal a hosszú orrukkal és nagy fülekkel, ahogy a gyerekek lefestik őket… És az egyikük azt mondja: 'De szeretnék megkeresztelkedni!' Mi fog történni? " – kérdezte a hívőket. "Amikor az Úr megmutatja nekünk az utat, kik vagyunk mi, hogy megmondjuk, 'Nem Uram, ez nem bölcs! Nem, tegyünk így.'"

loading...

Az ember felteszi, hogy a pápa valójában nem gondolja, hogy egy teli idegen hajó kicsi zöld emberei abban a reményben, hogy áttérnek a Katolicizmusra, le fognak szállni a Szent Péter téren a közeljövőben, és a Vatikáni Rádió gyorsan úgy fogja értelmezni az üzenetet, mintha az a "befogadásról" szólna, nehogy valaki elkezdjen aggódni a Szentatya képességei miatt. Úgy látszik, a pápa üzenete a marslakókról azt jelentette: "Kik vagyunk mi, hogy bezárjuk az ajtót a Szentlélek előtt?" – egy Vatikáni Rádiónak tulajdonított cikkben, a Vatikán fő hírportálján. "A Lélek ott jár, ahol akar, de a hívők egyik leggyakoribb kísértése, hogy akadályozzák az útját, és eltérítsék egyik vagy másik irányba.

A Katolikus Hírszolgálat (Catholic News Service) hamar védelmébe vette és értelmezte a furcsa megjegyzéseket mondván, Ferenc arra próbál rámutatni, hogy az Egyház gyakran túlságosan ítélkező, amikor az elfogadásra kerül sor, és arra, hogy "ha a Szentlélek késztette a legszokatlanabb lényt, hogy meglássa a keresztséget, akkor kik lennénk mi, hogy akadályozzuk ezt a személyt?"


Ferenc nem az első vatikáni bennfentes, aki eljátszik az idegen élet gondolatával. 2008-ban Jose Gabriel Funes atya, a Vatikáni Obszervatórium igazgatója azt mondta a L’Osservatore Romano-nak, hogy "hisz az esetleges földönkívüli életben, ami nem ellentétes a Katolikus doktrínával" az "Idegen a testvérem" című cikkben. Azt mondta, hogy mivel a csillagászok, még a Katolikusok is úgy gondolják, hogy az univerzum 100 milliárd galaxisból áll, így nem indokolt kihagyni a számításból, hogy számtalan bolygó létezhet. "Hogyan is hagyható ki, hogy az élet máshol is kifejlődhetett?" – töprengett a cikkben. "Ahogy sokféle teremtmény létezik a Földön, így lehetnek más lények, intelligensek is, akiket Isten teremtett. Ez nem áll ellentétben a hitünkkel, mert nem korlátozhatjuk Isten alkotói szabadságát. Ferenc Pápa szerint, ha a földi lényekről mint 'fivéreinkről' és 'nővéreinkről' beszélünk, miért is ne beszélhetnénk 'földönkívüli testvérről'? Éppen úgy a teremtés része volna.-Legendavadasz

Read previous post:
A NAGY FÖLDRENGÉSEK SZÁMA MEGKÉTSZEREZŐDÖTT 2014-BEN
A NAGY FÖLDRENGÉSEK SZÁMA MEGKÉTSZEREZŐDÖTT 2014-BEN

„Mindenfelé nagy földrengések, járványok és éhínségek lesznek, rettenetes dolgok történnek, és hatalmas jelek tűnnek fel az égen.” Lukács 21:11 Aki...

ÚJABB GABONAKÖRRE BUKKANTAK CSEHORSZÁGBAN
ÚJABB GABONAKÖRRE BUKKANTAK CSEHORSZÁGBAN

Az alább látható gabonakör kicsit feldobta a turizmust néhány napra, mondta a földtulajdonos Jan Karlik, akinek az alkotás igen nagy...

Close