HOVA TŰNNEK AZ EMBEREK?

HOVA TŰNNEK AZ EMBEREK?

HOVA TŰNNEK AZ EMBEREK?

[good_old_share]


Egy rendkívül aggasztó jelenségre figyelt fel szerkesztőségünk, ami úgy tűnik, hogy nem kap megfelelő médiatámogatást, és nyilvánosságot.

 

A múlt alkalommal közöltük az „AKIK NYOM NÉLKÜL ELTŰNNEK” című cikket, melynek nyomán szabályos levéláradatot zúdítottak a szerkesztőségre olvasóink.A hatalmas érdeklődés, és a levelek tartalma alapján arra lehet következtetni, hogy az emberek eltűnésével kapcsolatos probléma sokkal komolyabb, és összetettebb, mint az elsőre látszik. Ami pedig még aggasztóbbá teszi ezt a jelenséget az, hogy ennek ellenére a „fősodratú” média (egy-két kivétellel) szinte semmilyen nyilvánosságot nem biztosít ezeknek az eseteknek.

Amint a múlt alkalommal közölt cikkünkben is megjelent, a statisztikák alapján, Magyarországon napjainkban úgy átlagosan csaknem 5000 embert keresnek a hatóságok, folyamatosan. Ennyi ember tűntek el, így vagy úgy. Nagy többségük azonban megkerül, de sajnos sokakat már csak holtan találnak meg.

És van egy nyugtalanító százalék – átlagban évente körülbelül száz-százötven ember, akinek szabályosan nyomuk veszik. Ők azok, akiket soha nem találnak meg sem élve, sem pedig holtan. Ezeknek az embereknek az eltűnése azért furcsa, mert az eltűnésüket megelőző hetekben, napokban vagy órákban semmi jel sem mutatott arra, hogy készülnének valahová.

loading...

Sőt, olykor bizonyíthatóan nem is volt távozási szándékuk: hiszen eltűnésük idején munkába indultak, vagy a telkükön dolgoztak, okmányok és pénz nélkül.

Akadt nálunk olyan eset is, amikor az illetőt valahol, útjának egyik pontján még látták, száz méterrel távolabb pedig már nyoma veszett márpedig másfelé nem mehetett. Ott, a két pont között történt valami, amitől nyoma veszett örökre.

Alább közlünk néhány levélrészletet egy szakembertől, aki egy önkéntes eltűnt kereső egyesület vezetőjeként közel egy évtizednyi szakértelemmel, és tapasztalattal rendelkezik ezen a téren.Kérésére kilétét nem fedjük fel, és levelét nem is hozzuk nyilvánosságra teljes terjedelmében. Abból csak néhány részletet emelünk ki.

A szakember azt állítja, hogy: a hatóságok nem keresik az eltűnteket, hacsak nem "fontos" emberről, vagy hozzátartozójáról van szó. Eltűnéskor felveszik a jegyzőkönyvet, jó eséllyel felkerül az eltűnt a police.hu eltűnés miatti körözöttek listájára (sok ezer eltűnt hiányzik a listáról!!!) és bekerül a fiókba az akta.

Ezer eltűnésből EGYETLEN esetben indít a rendőrség hivatalból terepi keresést, valamilyen érthetetlen oknál fogva.

Hozzáteszi, hogy a kétségbeesett családtagok közösségi oldalakon próbálnak segítséget kérni, több ÖNKÉNTES!!! civil szervezet igyekszik lehetőségei szerint segíteni akár terepi keresés megszervezésével, akár telefonálgatásokkal, akár a hozzátartozókba erő, remény, kitartás öntéssel.

A szakértő úgy véli, hogy rendőrség csak akkor indít terepi keresést, ha nagy botrányt rendez akár a család, akár valamelyik civil szervezet. Érdekességként megemlíti, hogy valamiért az egyetlen eltűnt kereső tv műsor megszüntetése is égetően fontos lett két éve, azóta a világon semmi nincs, ami az eltűntek felkutatását ténylegesen szolgálná.

A tapasztalata az, hogy ha a hozzátartozók nem találnak 72 órán belül közösségi oldalakon terepi keresőket, reménytelen az épségben történő megtalálás. A rendőrség viszont az eltűnt holttestének megtalálásakor kedvesen értesíti a családot, jó esetben személyesen, rossz esetben – ez a többség – telefonon, ennyiből áll a hatóság eltűnt kereső munkája.A cikk elején megjelent hivatalos statisztikával kapcsolatban a szakértő megemlíti: egyébként 12 ezer ember tűnik el, a statisztika e téren is erősen sántít.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Sajnos a szerkesztőségünkhöz érkezett levelek többsége hasonló tapasztalatokról számol be.

loading…


Igaz, a nyom nélkül eltűnt emberekkel kapcsolatban más típusú leveleket is kaptunk.

A spontán, megmagyarázhatatlan eltűnésekkel kapcsolatban van, aki arra gondol, hogy ezeket az embereket, főleg a fiatalokat, egészségeseket, szervkereskedők viszik el. Az idős, de beteg embereket meg kísérleti alanyoknak, esetleg vérdonoroknak „használják fel”.

Megint más pedig úgy véli, hogy azért nem találják meg ezeket az embereket, mert van egy szekta, akik gyerekeket áldoznak.

Hogy mi lehet az igazság, azt sajnos nem tudjuk.

Ha neked is van a témával kapcsolatban véleményed, vagy más, érdekes dologgal kapcsolatban írnád meg személyes tapasztalatodat, akkor küld el az írásod az elmondom(kukac)netextra.hu címre!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások