EGÉSZSÉGESNEK HITT SZOKÁSOK, AMIK IGAZÁBÓL EGÉSZSÉGTELENEK

EGÉSZSÉGESNEK HITT SZOKÁSOK, AMIK IGAZÁBÓL EGÉSZSÉGTELENEK

Egészségesnek hitt szokások, amik igazából egészségtelenek.

[good_old_share]


Rengetegen rosszul tudják ezt a pár dolgot.

Sajnos a mai napig rengeteg embernek tévhiteik vannak az egészséges életmóddal kapcsolatban. Sokszor pontosan azért csinálunk bizonyos dolgokat, mert azt egészségesnek hisszük, azonban már jó ideje kiderült, hogy éppen hogy ezzel leszünk még egészségtelenebbek, csak éppen nem tudunk erről.Most összegyűjtöttünk néhány gyakori tévhitet, amit valószínűleg rengetegen rosszul csinálnak, és éppen ezért többet ártanak maguknak, mint segítenek.

loading...

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://netextra.hu/newsletter/

Nem ülünk rá a WC-re

Nyilvános helyeken sokan higiéniai okokból illetve a fertőzésektől való félelmükben nem ülnek rá a WC-deszkára, hanem guggolva, egyensúlyozva próbálják elvégezni a dolgukat. Csakhogy ezzel növelik a húgyúti fertőzés kialakulásának esélyét, mivel ilyenkor a csípő izmai összeszorítják a húgycsövet, így nem tud teljesen kiürülni a húgyhólyagunk. Egészségesebb megoldás, ha inkább beborítjuk WC-papírral az ülőkét.

Minden étkezés után fogat mosunk
Sokan vannak, akik mindig fogat mosnak minden egyes étkezés után. Ezzel csak az a baj, hogy ez is többet árt mint használ, ugyanis étkezés után, az ételekben és italokban lévő savak felpuhíthatják a fogzománcot. Ha ezt elkezdjük rögtön sikálni, akkor kárt tehetünk benne, így étkezés után ajánlatos legalább fél órát várni a fogmosással.

Ha pedig ez idő alatt zavar minket, hogy nem mostunk fogat, akkor öblítsük ki a szánkat vízzel abban a fél órában.

Hétvégén próbáljuk bepótolni az alvást

Ha hétvégén kizökkenünk a megszokott heti napirendből, és tovább alszunk, mint hétköznap, és még délutáni szundikat is beiktatunk, annak hétfőn fizethetjük meg az árát, mert tévhit, hogy a hét közben kihagyott alvásidőt ilyenkor be lehet pótolni. A legjobb megoldás az, ha nem később kelünk fel, hanem inkább korábban fekszünk. Ne próbáljunk meg kizökkenni a hétköznapi rutinból, mert az egyáltalán nem fog jót tenni.

Csak a párnahuzatot mossuk ki
Sok helyen lehet olvasni arról, hogy az egészségünkre és a bőrünk állapotára is rossz hatással van, ha nem cserélünk gyakran ágyneműt. Fontos azonban tudni, hogy a baktériumok, bőrdarabkák mellett az apró porszemcsék is károsak, főleg az allergia és asztma kialakulásának szempontjából. Ahhoz, hogy ezekkel is leszámoljunk, nem elég csak a huzatot kimosni. Ugyanúgy a párnákat is ki kellene, nagyjából havi rendszerességgel, néhány évente pedig új párnákat kellene vásárolni.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások