A FOKHAGYMA CSÖKKENTI A RÁK KIALAKULÁSÁNAK KOCKÁZATÁT!

A FOKHAGYMA CSÖKKENTI A RÁK KIALAKULÁSÁNAK KOCKÁZATÁT!

A fokhagyma hasznos tulajdonságairól már rengeteget olvashattunk, azonban most itt egy tanulmány, ami szerint a fokhagyma a rák kialakulása ellen is  rendkívül aktívan és hatékonyan harcol. [cn-social-icon]

A legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy a nyers, vagy a pirított fokhagyma fogyasztása csökkenti a tüdő és bélrák kialakulásának kockázatát. Ráadásul nagyon nagy mértékben, – akár 40%-kal is kisebb lehet a betegség kialakulásának kockázata, ha fokhagymát eszünk. A fokhagyma rák ellenes hatása azzal függ össze, hogy tartalmazza a rák kockázatának drasztikus csökkentésében szerepet játszó allicin vegyületet.

A kutatások szerint körülbelül 1-3 gerezd fokhagymát kell naponta nyersen vagy pirítva elfogyasztani ahhoz, hogy kifejtse rákellenes hatásait. Azonban azt nem tudni még most sem, hogy csak az allicin vegyület okozza-e ezt a hatást, vagy pedig több jótékony hatású vegyület összeállásából jön létre ez a rák megelőző hatás.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel a hírlevelünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Kutatók úgy vélik, hogy a nagymértékű fokhagyma fogyasztás abban az esetben is kifejteti a rákellenes hatását, amikor már a tüdő szövetei károsodtak, például azoknál akik régebben dohányoztak, de azoknál is akik folyamatosan dohányoznak. Persze e tüdőt nem csak a dohányzás és a dohányfüst károsítja, hanem a környezetszennyezés, a háztartási spray-k, a dezodorok és más belélegezhető toxinok is.

Mindenesetre érdemes minden nap fokhagymát fogyasztanunk, hiszen az említett hatás mellett rengeteg más jótékony hatása is van még a szervezetre, ezért ha tehetjük legalább napi 2-3 gerezdet fogyasszunk belőle.

loading...

Ajánlott olvasmány: 5 HASZNOS RÁKÖLŐ ÉLELMISZER

Ha hasznosnak találtad a cikket, akkor oszd meg másokkal is. [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások