TERRORTÁMADÁS INDONÉZIÁBAN

TERRORTÁMADÁS INDONÉZIÁBAN
loading...

Terrortámadás történt Indonéziában.

[cn-social-icon]

A rendőrség szerint nem az Iszlám állam tette, de más források szerint, a szervezet magára vállalta a támadást.

Robbantássorozat történt az Indonéz főváros központjában, Jakartában. Eddig hat robbantásról írnak a források, máshol pedig tízet, de a pontos helyeket még nem nevezték meg. A robbantások után tűzharc alakult ki a támadók, és a rendőrök között.

loading...

A tűzharc állítólag órákig tartott, a rendőrség pedig azt mondta, hogy a tűzharc közben gránátok is robbantak, tehát a támadót alaposan felkészültek. Eddig hét halottról tudunk, a hét ember közöl, öt elkövető és két civil áldozat van. Két elkövetőt pedig a rendőrségnek sikerült élve elfognia.

A rendőrség arról is beszélt, hogy még decemberben kaptak egy fenyegetést az Iszlám Államtól, azonban szerintük nincs jel, ami arra utalna, hogy őt állnak a háttérben, és ők voltak az elkövetők.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Eddig két robbantás helyszínét tudjuk.

A robbantás a Sarinah bevásárlóközpont mellett történt, közel az elnöki palotához és az ENSZ-hivatalokhoz. Az egyik robbantás helyszíne pedig egy Starbucks kávézó volt. A robbantás utáni tűzpárbajról is az egyik ENSZ-hivatalnok számolt be az angol lapnak. Ő azt mondta, legalább 5-6 robbanást hallottak.

A rendőrök beszámolója szerint, legalább 10-14 fegyveres támadó lehetett, és az egyik robbantást, egy öngyilkos merénylő hajtotta végre. A támadók aztán egy közeli moziban barikádozták el magukat.

Indonéziában már korábban is hajtottak végre merényleteket, így valószínűleg ezt a merényletet is azok hajtották végre, akik az előzőket, és most állítólag fokozott készültség van érvényben. A merénylet területét elzárták, és figyelmeztették a lakosságot arra, hogy maradjanak az épületekben, mert további robbantásokra számítanak.

A Jakartai Magyar nagykövetségnek nincs tudomása arról, hogy a merényletnek lennének Magyar áldozatai.

[cn-social-icon]

Read previous post:
OTTHAGYTÁK AZ ESKÜVŐJÜKET, HOGY MEGLÁTOGASSÁK A BETEG NAGYMAMÁT
OTTHAGYTÁK AZ ESKÜVŐJÜKET, HOGY MEGLÁTOGASSÁK A BETEG NAGYMAMÁT

Egy pár otthagyta az esküvőjüket, hogy meglátogassák a férj beteg nagymamáját a kórházban. [cn-social-icon] A megható történet végigjárta az egész...

EGY NÓGRÁDI FIATAL BALTÁVAL VERTE SZÉT A LAKÁST, A TEK FOGTA EL - VIDEÓ
EGY NÓGRÁDI FIATAL BALTÁVAL VERTE SZÉT A LAKÁST, A TEK FOGTA EL – VIDEÓ

A baltás őrjöngő elfogásáról videó is készült. [cn-social-icon] A terror elhárítási központ felvételét most közzétették. A rendőrségre vasárnap dél körül...

Close