TELEPÍTETTED A WINDOWS 10-ET? LŐTTEK A MAGÁNSZFÉRÁDNAK

TELEPÍTETTED A WINDOWS 10-ET? LŐTTEK A MAGÁNSZFÉRÁDNAK.

TELEPÍTETTED A WINDOWS 10-ET? LŐTTEK A MAGÁNSZFÉRÁDNAK

[cn-social-icon]

A Microsoft megkezdte –a saját bevallása szerint minden idők legnagyobb szoftverfrissítési eseményét, melynek köszönhetően a jogosult Windows 7- és Windows 8/8.1- el telepített eszközök felhasználói egy évig ingyen frissíthetik rendszerüket a Windows 10-re.

 

Ennek megfelelően a napokban rengeteg felhasználó találkozik majd asztali számítógépén, vagy mobileszközén egy értesítéssel, amely arról tájékoztatja, hogy a háttérben letöltődött a Windows 10, amely készen áll a telepítésre.Sokan azonnal, szinte olvasatlanul elfogadják a Windows 10 felhasználási feltételeit, „leokézzák”, és már kezdik is a telepítést.

Jó, ha tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy ezzel a mozdulattal lemondtunk a magánszféránkról. A 444.hu számolt be arról, hogy az új rendszer 45 oldalas, kemény jogi nyelvezettel írt felhasználási feltételei röviden összefoglalva mit is tartalmaznak valójában.

A portál szerint a „feltételeket elfogadva, a felhasználó lényegében lemondott magánélete védelméről.

loading...

Vegyük például azt, hogy az új felhasználói feltételek alapján a Microsoft, ha éppen úgy tartja kedve felhasználói legszemélyesebb tartalmaihoz is hozzáférhet, másolatot készíthet róluk és ki is adhatja harmadik félnek."

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Kiderült az is, hogy a Microsoft arról is információkat gyűjt és tárol, hogy éppen milyen hálózatokhoz csatlakozunk, de ezzel együtt azok hálózati jelszavait is eltárolja.

A portál beszámolt arról is, hogy amennyiben a felhasználó titkosítaná az adatait, akkor a szoftveróriás automatikusan felmásolja a titkosító kulcsot a „felhőbe”. Bár sokan azt állítják, hogy onnan még senkinek sem sikerült adatokat lopnia, mégis a weboldal szerint a hírességekről készült meztelen fotók nagy része a „felhőből” származik.A felhasználó emellett azt is elfogadja, hogy bizonyos alkalmazások hozzáférjen geolokációs adataihoz, naptárához, levelezése és chatjei tartalmához, híváslistájához, böngészési előzményeihez, ébresztőórájához…stb. Lényegében minden fontos, de személyes adataihoz.

Tehát nem elég, hogy magánéletünk felderítéséhez kormányzati kémprogramokat használhatnak, vagy a nagyobb ellenőrzés érdekében hamarosan e-kártyát leszünk kötelesek használni, most még személyes és bizalmas adataink is elérhetőek lesznek a „harmadik fél” számára. A Nagy Testvér tényleg mindent lát! A 444 cikkét itt olvashatod [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások