VALÓBAN TERMESZTHETŐ A MARSON BURGONYA – VIDEÓ

VALÓBAN TERMESZTHETŐ A MARSON BURGONYA - VIDEÓ

Valóban termeszthető a Marson burgonya.

[good_old_share]

Érdekes felfedezést tettek egy kísérletnek köszönhetően.


Aki látta a Mentőexpedíció című filmet, az valószínűleg tudja, hogy mi ösztönözte arra a kutatókat, hogy megpróbáljanak burgonyát termeszteni Marsi környezetben.

Ugye a filmben a főszereplő úgy élte túl egyedül a Marson, hogy burgonyát termesztett, és végig azt ette, és várta a mentőcsapatot.

loading...

Nos, néhányan kíváncsiak voltak, hogy valóban lehetne-e Marsi környezetben burgonyát termeszteni, és ki is próbálták.
Természetesen nem lőttek fel krumplikat a Marsra, hanem a földön hoztak létre olyan környezetet, ami egy az egyben olyan, mint a Marson.

A kutatók egy hermetikusan elzárt CubeSat műholdban helyeztek el olyan földet, amely nagyon hasonlít a marsi talajhoz, majd a CubeSat műholdban olyan körülményeket állítottak be, mint a Marsi körülmények.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A légnyomást, a hőmérsékletet és a levegő összetételét is olyanra állították be, mint amilyen a Marson, és aztán várták, hogy mi történik.
A körülmények ellenére a burgonya növekedésnek indult, így elmondható, hogy a Marsi talajban megteremne a krumpli, ami egy nagy felfedezés.

Ha tetszett a videó, oszd meg másokkal is. [good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások