TE SZABAD EMBER VAGY?

TE SZABAD EMBER VAGY?

TE SZABAD EMBER VAGY?

[good_old_share]


László Vezér-Szörényi – A digitális nomád.

 

A digitális nomád távmunkában dolgozik. Teljesen mindegy, hogy fizikailag honnan, minden hely megfelelő számára, ahol van internet.Fontos, hogy tudjon angolul, mert gobálisan ez az üzleti nyelv. Mellesleg több, mint 2 milliárd ember beszéli világszerte.

Feladatait az interneten pályázza meg, ott nyeri el és ott is adja le a kész munkát. A fizetését is az interneten kapja, egy digitális bankszámlára utalják digitális pénzben.

Legtöbbször csak heteket, hónapokat tartózkodik egy helyen, utána oda megy, ahol jól érzi magát.

loading...

Tegnap a Kanári szigetek, ma Németország, 1 hónap múlva Bali, aztán egy kis Thaiföld, majd Magyarország. Mindezt a gyors internet, az airbnb, és a fapados légitársaságok olcsó árai teszik lehetővé.

A digitális nomád képes részben kilépni a mátrixból: mivel nincs fizikailag "röghöz" kötve és tevékenysége is a kibertérben folyik, őt semelyik állam, de még a háttérben álló államok feletti pénzhatalom sem képes uralni. Nincs fizikai vagyona, de bármit képes megfizetni, mert digitális pénz bőven áll a rendelkezésére. Ideális esetben Bitcoin.A fejlett nyugati világ egyre nagyobb hányada választja ezt az életmódot. Szabadon akarnak élni, úgy, és ott, ahogy és ahol nekik tetszik.

Régen a hippik akartak valami hasonlót, de nem voltak képesek elérni céljaikat. Idejükben még hiányzott a fejlett, és a senki által nem uralható digitális kibertér.

A digitális nomád nem az anyagiakra, hanem az életmódra és a szabadságra összpontosít.

Bárki lehet digitális nomád, csak tudnia kell angolul, képesnek kell lennie elsajátítani bármilyen tudást, amelyre a globális kibertérben épp kereslet mutatkozik.

Akár Te is, csak akarnod kell.

Van olyan, aki azonnal a kákán is a csomót keresi. A következőket kérdezte:

 

– A digitális nomád sem szabad és független. Ha valahol éppen a fejére esik egy műhold, vagy éppen befuccsol az internet, digitális pénzét egy gombnyomással lenyúlják, digitális nomádunk minden bizonnyal előbb-utóbb éhen hal…

– László Vezér-Szörényi 1. az internet majd 25 éve müködik befuccsolás nélkül. 2. hány mühold esett eddig a fejedre, kedves M Szilvia ? (másnak is pont annyi) 3. a digitális pénzek ellophatatlanok. 4. azért írsz ilyeneket, mert fogalmad sincs róla, de ne vedd sértésnek

Egy másik hozzászóló a következőket kérdezte:És a "digitális nomád" mikor süt kenyeret, mikor ültet fát, nevel paradicsomot és gyereket? Hogyan lehet szabad valaki ha állandóan menekülnie kell? És a "digitális nomádnak" is másokon kell élősködnie? Ahol kötelező megtanulni angolul ott bármikor bármi más is kötelező lehet.

A válasz: László Vezér-Szörényi – A digitális nomád pontosan akkor süt kenyeret, ültet fát, csinál gyereket, amikor akar. Nem kell sehonnan sem menekülnie, mindig ott van, ahol lenni akar. Másokon nem élösködik, és mások sem tudnak élösködni rajta.

Ö szabad ember, míg te nem vagy az.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások