AZ UBER SOFŐRÖK TÖBBSÉGE ADÓSZÁM NÉLKÜL DOLGOZIK

AZ UBER SOFŐRÖK TÖBBSÉGE ADÓSZÁM NÉLKÜL DOLGOZIK

Kiderült, hogy az Uber sofőrök többsége adószám nélkül dolgozik.

[cn-social-icon]

A Taxisok tüntetése óta, jobban ellenőrzik az Uber sofőröket. Most kiderült, hogy a többségük adószám nélkül uberezik.

A folyamatos ellenőrzések során kiderült, hogy az Uber sofőrök, nagyjából kétharmada dolgozik adószám nélkül.

A múlt héten kezdték el a vizsgálatokat, és több mint száz ellenőrzést végeztek el. „A vizsgált sofőrök kétharmada adószám nélkül végezte a munkáját” mondta Tamásné Czinege Csilla, az NGM adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkára a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

loading...

Azt is hozzátette, hogy már több Uber sofőrrel is beszéltek, és elmondták nekik, hogy a fuvarszervező cég már változtatott a politikáján, és a sofőrök már csak úgy csatlakozhatnak az Uberhez, ha feltöltik az adószámukat is, a rendszerbe.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A jogszabályok szerint, az Uber sofőrök akkor végezhetik törvényesen a munkájukat, ha a tevékenységüket egyéni vállalkozóként végzik, kiváltják az ehhez szükséges igazolványt, és adószámot kérnek.

Ekkor teljesítik a bejelentési kötelezettségüket, persze ehhez a tevékenységhez más adókötelezettségek is tartoznak, például számlát kell adni.

A helyettes államtitkár szerint, már megtörtént az első Uber számla kiállítása, ami pozitívum, és úgy tűnik, hogy központilag kiállított számláról van szó, de még egyenlőre vizsgálják azt, hogy a számla minden szempontból megfelel e a követelményeknek.

[cn-social-icon]

Facebook hozzászólások