ÚJRA NAGY FÖLDRENGÉS NEPÁLBAN!

Ismét nagy földrengés volt Nepálban, és most is vannak halálos áldozatok.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Újra nagy erejű, a Richter-skála szerinti 7,4-es fokozatú földrengés rázta meg tegnap dél körül Nepál keleti részét, egyenlőre huszonhat halálos áldozatról tudunk.

A földmozgás központja a nepáli fővárostól, Katmandutól 83 kilométerre keletre, a Mount Everest alaptábora közelében, a kínai határtól és a hegyvidéki Namcse Bazar nevű településtől nem messze, 18,5 kilométeres mélységben volt. Beszámolók szerint az erős szeizmikus aktivitást az indiai fővárosban, Újdelhiben és a bangladesi fővárosban, Dakkában is érezni lehetett.

A Nemzetközi Migrációs Szervezet szóvivője kedden arról számolt be, hogy a Katmandutól keletre fekvő Csautarában négyen életüket vesztették, miután a földrengés miatt több épület összeomlott a településen. A halálos áldozatok száma jelenelg huszonhat, de ez a szám növekedhet.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Az újabb földrengés miatt újra bezárt a repülőtér Katmanduban. Az IOM a néhány héttel korábbi földrengést követően küldött mentőcsapatot Csautarába, amely egyike azoknak a helyszíneknek, ahol a legtöbb áldozatot szedte az április 25-ei földrengés.

Helyszíni jelentések szerint Katmanduban pánikot okozott az újabb szeizmikus aktivitás, az emberek az épületekből kirohantak az utcákra.

Manesh Shrestha, a CNN amerikai hírtelevízió egyik producere, aki a keddi földrengés idején Katmandu egyik külvárosában tartózkodott az előző földrengés romjainak eltakarításában segédkező csoporttal, a hírcsatornának úgy nyilatkozott, hogy a környékén lévő házak közül három vagy négy összeomlófélben van.

Április végén 7,9-es erősségű földrengés rázta meg az országot, akkor a halálos áldozatok száma meghaladta a nyolcezret, a sérülteké pedig 17 800-ra nőtt a legfrissebb adatok szerint. Sokakat továbbra is eltűntként tartanak számon. 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás