SZUPERHŐSÖS MŰVÉGTAGOKAT GYÁRTANAK A GYEREKEKNEK

SZUPERHŐSÖS MŰVÉGTAGOKAT GYÁRTANAK A GYEREKEKNEK
loading...

Egy remek ötletet találtak ki, ami segít abban, hogy a gyerekek könnyebben beilleszkedjenek, ha hiányzik egy végtagjuk.

[cn-social-icon]

3D nyomtatással készült, szupershősös művégtagokat készítenek a gyerekeknek, ezzel megkönnyítve a beilleszkedést.

Egy Brit cég, a "A bristoli Open Bionics" célja az, hogy viszonylag olcsó művégtagokat gyártsanak, és a művégtagokkal rendelkező gyermekeket könnyebben elfogadják a környezetükben, vagyis hogy inkább a gyerekek ne érezzék úgy, hogy nem fogadják el őket.

loading...

Joel Gibbard, a cég vezetője azt mondta, hogy “nem azt fogják kérdezni ezentúl a gyerekektől, hogy hogyan vesztették el a kezüket, hanem azt, hogy honnan szerezték azt a menő robotkezet, milyen érzés viselni őket, és hogy működik?”

Ez pedig egy nagyon szuper ötlet, hiszen a gyerekeken segíteni mindig jó, ráadásul így remélhetőleg ők sem fogják annyira furán érezni magukat egy nagyobb társaságban, vagy akár a saját környezetükben.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A gyártó cég, a Disney’s Techstars Accelerator nevű program tagja, ez a program lehetővé teszi azt, hogy a merészebb ötleteiket is valóra válthassák. Így az Open Bionics 120 ezer dolláros, azaz 32,8 millió forintos támogatást kapott a Disney-től. Ráadásul a művégtagok gyártásához, jogdíjmentesen felhasználhatják a Vasember, a Jégvarázs, valamint a Star Wars robotkezet is.

A robotkezeket a viselőjük izommozgása irányítja, egy rezgőmotor pedig jelzi a fogás erősségét. Tehát egy jól használható robotkarnak mondhatóak, amik valószínűleg a gyermekek nagy hasznára fognak válni, és remélhetőleg örömmel is fogják használni.

A robotkarok emellett, LED fényekkel is fel vannak szerelve, a Star Wars-os műkarnál, a fényeket még változtathatják is a gyerekek.

Ezek a robotkezek, egyébként viszonylag kedvező áron szerezhetőek be. Forintra átszámítva, 130 ezer forint körüli áron kaphatóak majd meg. Persze ez a 130 ezer forint sem olcsó, de még mindig olcsóbb, mint a legtöbb kapható robotkar.

Tisztelt Olvasóink!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát. Ami azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnétek az oldalunk frissítéseiről húzzátok az egeret a Facebook oldalatokon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáljátok ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. Érdekes Világ. FACEBOOK: https://www.facebook.com/Erdekes [cn-social-icon]

Read previous post:
LÖVÖLDÖZTEK A HATVANI TESCONÁL
LÖVÖLDÖZTEK A HATVANI TESCONÁL

A Hatvani Tesco parkolójában intéztek egy nézeteltérést, elég durván, később aztán a körforgalomnál folytatódott. [cn-social-icon] Gázpisztollyal lőttek, vascsővel támadtak, majd...

A MARSJÁRÓ MEGINT SZELFIZETT, DE VALAMI NEM STIMMEL
A MARSJÁRÓ MEGINT SZELFIZETT, DE VALAMI NEM STIMMEL

A Curiosity már jó ideje a marson van, és rengeteg képet készít. [cn-social-icon] Most egy új szelfit készített magáról, de...

Close