A SZÚNYOGOK NEM TALÁLOMRA CSÍPNEK

A SZÚNYOGOK NEM TALÁLOMRA CSÍPNEK

A szúnyogok nem találomra csípnek.


Érdekes, hogy a szúnyogok képesek megállapítani, az emberek vércsoportját.

A szúnyogokat senkinek sem kell bemutatni, és valószínűleg senki sem szereti őket. Mindenki tudja, hogy mennyire idegesítő, amikor éjszaka a nagy melegben lefekszünk, de egy apró szúnyog nem hagy minket aludni, mert folyamatosan zúg a fülünknél, majd másnak legalább 10 csípéssel ébredünk.

Bár a szúnyogok általában nem fertőzőek, néha akadhatnak kivételek, de minimális a kockázat.Ettől függetlenül idegtépő tud lenni, amikor már a 15. csípés van rajtunk, és nem tudjuk levakarni őket magunkról.

loading...

Emellett pedig valószínűleg mindenki ismer olyat is, akit vele ellentétben szinte egyáltalán nem csípnek. De mitől is van el?

Most megnézzük.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Több kutatás is bizonyítja, hogy a szúnyogok nem találomra csípik meg a környezetükben lévő embereket. Szakértők szerint genetikánk 85 százalékban befolyásolja, hogy mennyire találnak minket vonzónak a kellemetlen vérszívók.

Baktériumok a bőrön.

A bőrünkön élő baktériumok nagyban befolyásolják a szagunkat. Mindenkinek egyéni a baktériumállománya, éppen ezért a szaga is. Kutatások szerint bizonyos bakteriális szagok vonzóbbak a szúnyogok számára a többinél. Mivel genetikánk komoly szerepet játszik abban, hogy milyen baktériumok élnek a bőrünkön, bizonyos emberek igazi szúnyogmágnesnek számítanak.

Vércsoport.

A szúnyogok még a csípés előtt képesek megállapítani azt, hogy milyen is a vércsoportunk. Kutatások szerint legjobban a 0-s vércsoportot kedvelik, majd ezt követi a B-s vércsoport, aztán az A-s.

Szén-dioxid

A szúnyogokat vonzza a szén-dioxid, amelynek jelenlétét speciális érzékelőik segítségével már akár ötven méterről is megérzik a levegőben. Ez az embereknek nem jó hír, hiszen mind szén-dioxidot bocsájtunk ki, különösen azoknak nem, akik valamiért többet bocsátanak ki a szokásosnál. Ilyenek például a nagyobb termetűek, a magasak vagy a túlsúlyosak. Sportolás, mozgás közben szintén nő a szén-dioxid-kibocsátásunk, így a kertészkedők, szabadban mozgók is fokozottabb érdeklődésre számíthatnak a vérszívók részéről.

Terhesség

Kutatások szerint a terhes nőket kétszer olyan gyakran csípik meg a szúnyogok, mint azokat, akik nem várnak gyermeket. Ennek oka, hogy testszaguk megváltozik, illetve szén-dioxid-kibocsátásuk is megnő.

loading…


Facebook hozzászólások