FEGYVERESEKET FOGOTT EL A TEK ÉS EGY BOMBALABORT IS FELSZÁMOLT!

loading...

A hétvégén, a TEK elfogott két fegyveres csoportot, és felszámolt egy bombalabort is.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

A fegyverek élesek voltak, és a bombák is, amiket akár álcázva is használhattak volna.

A TEK főigazgatója elmondta, hogy a TEK a hétvégén két fegyveres csoportot fogott el. A csoportoknál les lőfegyvereket, és robbanóanyagokat is találtak, ráadásul a házkutatásnál egy bombalaborra bukkantak.

A két fegyveres csoporton nem egyszerre fogták el, hanem külön. Az egyik csoportot pénteken kapták el, a másik csoportot pedig szombaton, különböző helyszíneken. Azt egyenlőre nem tudni, hogy a két csoportnak volt-e köze egymáshoz, vagy két eljesen különálló csoportról beszélünk.

loading...

Az első esetben, két embert fogtak el, akiknél a gépkocsiban sorozatlövő fegyverek voltak és lőszerek, valamint tárak és hangtompítók is. Később a fegyverszakértő megerősítette, hogy a lőfegyverek élesek voltak.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A második esetben pedig négy embert fogtak el, az autójukkal Budapest felé tartottak, amikor elkapták őket. Átkutatták az autót és robbanóanyagokat találtak a gépkocsiban, a négy embert pedig őrizetbe vették.

Később házkutatásokat is tartottak, a házkutatás során pedig egy bombalabort találtak, ahol robbanószerek is voltak, amik teljesen alkalmasak voltak arra, hogy bombának használják őket. Ráadásul ezeket a bombákat úgy rakták össze, hogy azokat „álcázott eszközként” lehetett volna használni.

A TEK most azt vizsgálja, hogy a két csoport között lehet-e összefüggés, vagy két teljesen különálló csoportról van-e szó. Az ügyről többet nem árultak el egyenlőre, és azt sem tudni, hogy mire használták volna a lőfegyvereket és a bombákat.

FRISSÍTÉS: Mindennek ellentmondani látszik, hogy a bíróság elengedte szerdán a gyanúsítottakat. Most már csak az a kérdés, kiket fogott el akkor a TEK és mit találtak náluk valójában. Nem kötődnek muszlim radikálisokhoz a Terrorelhárítási Központ (TEK) hétvégi akciója során elfogottak – mondta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke a testület szerdai, zárt ülése után. Azt viszont több képviselő hangsúlyozta, hogy komoly volt a fenyegetettség. Az ügy részletei minősített adatok, s még tartanak az elemzések. Ugyanakkor azt megerősítették, hogy valós fenyegetettségen alapuló, komoly bűncselekményt akadályozott meg a TEK.

Rengeteg hírportálon úgy jelent meg a hír, minta terroristákat fogtak volna, és egy merényletre készültek volna, azonban erre tudomásunk szerint egyenlőre semmi bizonyíték. Tehát ha úgy látja megjelenni a hírt hogy „dzsihádistákat fogtak” akkor ne higgye el rögtön, hiszen a TEK erre még nem adott választ.

  • Facebook
  • Googleplus
  • Twitter
  • Youtube

Szólj hozzá

Hozzászólás