SOHA NE VEGYÉL ÁT ILYEN CSOMAGOT! FIGYELJ, MERT ÁTVERNEK!

SOHA NE VEGYÉL ÁT ILYEN CSOMAGOT! FIGYELJ, MERT ÁTVERNEK!

SOHA NE VEGYÉL ÁT ILYEN CSOMAGOT! FIGYELJ, MERT ÁTVERNEK!


[good_old_share]

Ha ilyen csomaggal csenget a postás, még véletlenül se vedd át! A cikk végén egy átvert ember „élménybeszámolója”!
Megint a lehúzás, és sajnos megint az ártatlan és vétlen emberek isszák meg a levét.

Ha egy kicsit nem figyelünk, könnyen átvernek, és jöhet az idegeskedés, a szaladgálás és a rendőrségi eljárás.

Történetünk úgy kezdődik, hogy egy frissen alakult lengyelországi cég mindenfajta kérés, vagy kapcsolatfelvétel nélkül, kéretlenül küld egy csomagot, melyben étrend kiegészítők vannak. (legalábbis annak látszanak).

Csenget a postás, és a gyanútlan otthon tartózkodó fizet, és átveszi a csomagot, mert az hiszi, hogy valamelyik családtag rendelte a küldeményt.

loading...

Csak később derül ki, hogy azt bizony a családból nem rendelte senki, és azt sem tudják, hogy mi van a csomagban és azt milyen cég küldte. Mint ahogy azt sem tudja egyetlen családtag sem, hogy a címet és a nevet honnan tudta az ismeretlen feladó.

Sajnos ez az eset általános, és ezzel kapcsolatban a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az alábbi közleményt adta ki:

Kéretlenül küldött étrend-kiegészítő készítmény miatt indított eljárást a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Az NFH tájékoztatása szerint a Vital Investments lengyelországi cég anélkül küldött Green Coffee Plus elnevezésű fogyókúrás terméket névre szóló csomagban magánszemélyek – köztük az NFH dolgozói – részére, hogy azokat az érintettek megrendelték volna.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A hatóság vizsgálja a termék értékesítésének körülményeit, valamint a készítmény összetevőit, illetve azt is, hogy termék megfelel-e az étrend-kiegészítőkre vonatkozó szigorú előírásoknak.
A hatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy kéretlen csomagokat ne vegyen át senki. Ha mégis megtörténik az átvétel, akkor a szabály értelmében az átvételi elismervény aláírásával létrejön a szerződés az átvevő, és a cég között.

FONTOS tudni, hogy ettől viszont 14 napon belül indoklás nélkül el lehet állni írásban.

Egy megkárosított ember élménybeszámolója:

Az esetem nekem is hasonló annyi különbséggel hogy 2015 11.11 én rendeltem csomagot.

60 db kapszula volt, ami ingyenes volt amibe le volt írva 990Ft csomagolási díj és szállítási költség. Meg is jött, hozta a postás, kaptam a csomagot én meg fizettem.,

Eltelt 1 év, kapok 1 felszólítást: tartozom ennek a lengyel cégnek 990Ft al.

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, amit 1 fial ember vett fel, és minden áron rámakarta beszélni hogy fizessem be mert én julius 23-24 én vásároltam tőlük és nem fizettem ki a szállítást meg csomagolást.
Váltig állítottam, hogy biztos nem rendeltem, de mondom neki naivan: megnézem biztosan nem rendeltem és visszahívom, már nem vette fel a telefont. Email címre írtam neki hasonló hangnemben,várom a választ azóta is és közben kiderült mikor beszéltem vele telefonon,Nov 3 már átadta 1 behajtó cégnek aki már 4350 Ft -ot követel! MIRE???? Ezzel mit lehet kezdeni????

Neked is volt már hasonló „élményed”? [apss_share]

Facebook hozzászólások