HAWKING EZER ÉVET SEM AD AZ EMBERISÉGNEK

HAWKING EZER ÉVET SEM AD AZ EMBERISÉGNEK

Hawking ezer évet sem ad az emberiségnek.


[good_old_share]

Igaza lehet.

Rengetegszer szó van arról, hogy vajon mennyi lehet hátra az emberiségnek.
A kormányok milliárdokat költenek arra, hogy egyre inkább fejlődjenek az űrkutatásban. Egyre több műholdat lövünk fel, és egyre több bolygót fedezünk fel, kutatunk, és ismerünk meg.

loading...

A felfedezett „lakható” bolygók száma is egyre több, ami lehetséges, hogy jól is fog jönni a Föld mostani állapotát nézve.

A bolygónk egyre inkább pusztul, amire ugyan mindig felhívják a figyelmet, mégsem törődnek vele túl sokan, azok pedig, akik törődnek, nem tehetnek semmit, hiszen ha az emberek 80 százaléka mérgezi a bolygót, akkor a maradék 20 képtelen lesz megmenteni.

Rengeteg kutató és rengeteg szakember, és persze a hétköznapi emberek úgy gondolják, hogy a jövőnk csak egy másik bolygón lehetne biztos, hiszen előbb-utóbb módszeresen kipusztítjuk a földet.

A föld folyamatosan csak ad, mi pedig elveszünk, de szinte semmit sem adunk vissza, így előbb-utóbb már nem marad semmi, és a bolygónak vége.

Nem rég Setephen Hawkingot kérdezték meg arról, hogy szerinte az emberiség meddig lesz képes fenntartani magát a Földön, és elszomorító választ adott.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Hawking szerint már ezer éve sincs hátra az emberiségnek a bolygón. Az asztrofizikus szerint az egyetlen esélye a fajunknak az, ha találunk egy másik élhető bolygót.

Persze ez nem is meglepő, hiszen tudjuk hogy Hawking támogatja az űrkutatást, és ő is ebben látja a jövőt.

„Továbbra is muszáj az űrbe mennünk, hogy megtaláljuk az emberiség jövőjét. Nem hiszem, hogy túlélnénk a következő ezer évet úgy, ha nem menekülünk el törékeny bolygónkról.

Hawking szerint az atomháborúk, a globális felmelegedés és a genetikailag megtervezett vírusok fogják elpusztítani a Földet az emberi élet számára.
Hawking arról is beszélt, hogy a félresikerült új technológiák is hatalmas veszélyt jelentenek az emberiség számára.

Szerinte a jövőnk csak akkor van biztosítva, ha megtaláljuk a módját annak, hogy űrkolóniákat hozzunk létre, és találunk egy élhető bolygót, amin képesek leszünk tovább élni.

Azonban ehhez szerinte még legalább 100 év kell, vagy több, ezért addig óvatosnak kell lennünk, és jobban odafigyelni a Földre.
[apss_share]

Facebook hozzászólások