AZ AMERIKAIAK FELE HISZ AZ ÖSSZEESKÜVÉS ELMÉLETEKBEN, MÉG ABBAN IS, AMIT CSAK A TESZT MIATT TALÁLTAK KI

AZ AMERIKAIAK FELE HISZ AZ ÖSSZEESKÜVÉS ELMÉLETEKBEN, MÉG ABBAN IS, AMIT CSAK A TESZT MIATT TALÁLTAK KI

Az Amerikaiak fele hisz az összeesküvés elméletekben.


[good_old_share]

Abban is, amit csak a teszt miatt találtak ki.
Egy kutatás szerint, az Amerikaiak fele hisz az összeesküvés elméletekben, többek között abban, hogy a kormány eltitkol bizonyos információkat a szeptember 11.-i merényletről, és a földönkívüliekről, valamint a Kennedy gyilkosságról is.

Persze nem csak ezekben az elméletekben hisznek, de erre rátérünk később.

loading...

Hogy miért hisznek az emberek az összeesküvés elméletekben azt senki sem tudja megmagyarázni, de a legtöbb ember úgy gondolja, hogy azért, mert ezek a témák gyakran feltűnnek a TV műsorokban, filmekben, és a könyvekben is, valamint az interneten is rengeteget lehet olvasni róluk.

A felmérésben nemcsak arra voltak kíváncsiak, hogy hány ember hisz az összeesküvés elméletekben, hanem arra is, hogy mennyire fogékonyak olyanra, amiről még sosem hallottak.

Éppen ezért kitaláltak egy olyan történetet, ami egy repülőgép balesetről szól, és mindenféle furcsaságot mondtak róla.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

Természetesen egy nem egy igazi elmélet, és nem egy megtörtént dolog, ezt csak a teszt miatt találták ki, de kiderült, hogy a tesztben résztvevők harmada ebben az összeesküvés elméletben is hisz.

Ez nagyon meglepte a teszt készítőit, hiszen nem gondolták, hogy még egy nem létező eseményben is ennyire tudnak hinni, ha hitelesen előadják.

„A válaszadók csaknem harmada hisz például az észak-dakotai repülőgép-baleset körüli elméletekben is, pedig azt (legjobb tudomásunk szerint) csak mi találtunk ki.”

A tanulmányban összesen 1511, 18 évnél idősebb amerikait vizsgáltak. A vizsgálatot úgy tervezték meg, hogy az demográfiai szempontból az egész amerikai népességet reprezentálja. Az eredmények azt mutatják, hogy egy szilárd kisebbség nemcsak a szeptember 11-i terrortámadásokkal kapcsolatos elméleteket hiszi el, hanem a Barack Obama hamisított születési bizonyítványáról, vagy az AIDS vírus eredetéről szólókat is.
53% elhiszi a szeptember 11-i terrortámadásokkal kapcsolatos elméleteket.

49,6% hisz benne, hogy John F. Kennedy meggyilkolása körül valami nem stimmel.

42,6% hisz az eltussolt ufóészlelésekben.

42,1% nem hisz a globális felmelegedésben.

32,9% hisz a bolygót uraló titkos világkormányban.

30,2% szerint Barack Obama amerikai elnök születési bizonyítványát meghamisították.

30,1% szerint eltitkolják az AIDS vírus eredetét.

27,8% szerint Antonin Scalia főbíró meggyilkolása fölöttébb gyanús.

24,2% szerint az amerikaiak soha nem jártak a Holdon.

Természetesen mi nem akarjuk leszólni azokat, akik hisznek valamilyen összeesküvés elméletekben, hiszen vannak olyanok, amikben mi is hiszünk, csupán érdekesség képpen írtuk ezt le, és azért, hogy megmutassuk, hogy az emberek nagy része mennyire befolyásolható.
[apss_share]

Facebook hozzászólások