ROSSZ SZOKÁSOK, AMIKKEL TÖNKRETESSZÜK A VESÉNKET

ROSSZ SZOKÁSOK, AMIKKEL TÖNKRETESSZÜK A VESÉNKET

Rossz szokások, amikkel tönkretesszük a vesénket.

[good_old_share]


Érdemes odafigyelni.

A vesénk az egyik legfontosabb és leghasznosabb szervünk.

Kiszűri a testünkből a méreganyagokat és megszabadítja a testünket a felesleges víztől. Sokan azonban nem figyelnek oda eléggé a veséjükre, és már fiatalabb korukban tönkreteszik azt.

loading...Persze azok is rengeteg vesekárosító dolgot csinálnak, akik alapból vigyázni próbálnak rá, hiszen sok dologgal nincsenek tisztában, hogy mit szabad, és mit nem.

Nézzük meg, hogy mik azok a vesekárosító szokások, amiket jobb, ha azonnal abbahagyunk, vagy egy kicsit visszaveszünk belőlük.

Nem megfelelő vízfogyasztás.

Ha nem iszunk megfelelő mennyiségű vizet, a vesénk veszélyben lehet. A vesék fő feladata az, hogy az anyagcsere-hulladékot elvezeti a szervezetből és egyensúlyba hozza a vörösvérsejteket a testünkben. Ha nem hidratálunk megfelelően, a vese véráram jelentősen csökken. Ez viszont a toxinok felhalmozódásához vezet a szervezetben.

Éppen ezért ajánlott több vizet fogyasztanunk naponta. Ha már 1-2 pohár üdítőt, vagy teát felcserélünk vízre, az is sokat segíthet.

Vizelet visszatartás.

Akkor menjünk, a fürdőszobába, amikor szükségünk van rá, nem szabad meghosszabbítani ezt a folyamatot. Ez ugyanis nyomást gyakorol a vesékre, ami az évek alatt akár veseelégtelenséghez is vezethet.

Túlzott nátrium fogyasztás.

A sóban sok a nátrium, és a nátriumbevitelünk többségét ki kell zárni. A vesék nehezen birkóznak meg ezzel, így jó, ha ezt is csökkentjük. A statisztikák azt mutatják, hogy az emberek 90% -a több sót fogyaszt, mint amennyire szüksége lenne.

Túlzott koffein fogyasztás.Gyakran olyan italokhoz nyúlunk, mint a szeszes és koffein tartalmú üdítő italok. A koffein vese károsodáshoz vezethet, mivel emeli a vérnyomást. Persze nem azt mondjuk, hogy egyáltalán ne igyunk kávét, vagy alkohol tartalmú italokat, de fontos, hogy tudatosan fogyasszuk őket, és ne vigyük túlzásba, ha nem akarunk ártani a vesénknek.

Fájdalomcsillapítók fogyasztása.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netextra.hu/newsletter/

Súlyos mellékhatásokat okozhatnak. A szakértők figyelmeztetnek arra, hogy a fájdalomcsillapítók alkalmazása hosszú távon csökkenti a vér mennyiségét és rontja a szervek működését. Tehát jobban tesszük, ha már csak akkor veszünk be fájdalomcsillapítót, ha nagyon muszáj, és nem vesszük be rögtön egy fejfájás kezdeténél.

Túl sok fehérje fogyasztás.

A fehérjét tartalmazó ételek nagy mennyiségű fogyasztása károsíthatja a vese állapotát. Általában egészséges a fehérje fogyasztása, de nem szabad túlzásba vinni, mert a vesét érzékenyen érinti.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások