ITT A MAGYAR CSODAVAKOLAT

ITT A MAGYAR CSODAVAKOLAT
loading...

Egy Magyar fejlesztésű vakolatnak köszönhetően, elfelejthetjük a légkondicionálót, és a fűtés számla is kevesebb lehet.

[cn-social-icon]

A Lasselsberger-Knauf legújabb fejlesztése még engedélyezés előtt áll, de remélhetőleg megkapják az engedélyt, hiszen rengeteg családnak segítene az új magyar „csodavakolat”.

Ennek a vakolatnak köszönhetően, még a nagy melegekben sem lenne szükség légkondicionáló berendezésekre, hiszen a berendezések nélkül is, csupán a vakolatnak köszönhetően 26 fok alatt lehet tartani a belső hőmérsékletet. A vakolatnak ugyanis nagyon nagy hőelnyelő képessége van. Idén négy Budapesti lakásban tesztelték az új fejlesztést, elég nagy sikerrel, és ha minden jól megy, akkor jövőre már forgalomba is kerülhet.

loading...

Az úgy nevezett „fázisváltó” vakolatban, egy különleges adalékanyag van, és ennek köszönhető az, hogy még a nagy kánikulákban sem emelkedik 26 fok fölé a belső hőmérséklet.

Az adalékanyag szerepét nagy tisztaságú, mikrokapszulázott paraffin tölti be, amelynek esetében gyorsított ciklusvizsgálaton alapuló modellkísérletek igazolják, hogy legalább 30 évig megőrzi különleges hőelnyelő és hőleadó tulajdonságát. A falak így nagy mennyiségű hőt képesek elnyelni.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A nagy melegben, az adalékanyag ami alapból szilárd, folyékonnyá válik, így hőt von el a környezetéből, és ez teszi lehetővé azt, hogy ne melegedjen túl a lakás. Később pedig egy éjszakai szellőztetéssel, amikor a levegő lehűl, visszaállítható az anyag, szilárd halmazállapotúvá.

Ezt a vakolatot bárhol lehetne használni, ugyanúgy mint bármilyen más vakolatot is. Ráadásul ez egy egyedi találmány.

„A többéves kutatómunka utolsó fázisában kiválasztottunk négy budapesti lakást, ahol ellenőrzött körülmények között vizsgáltuk az anyag tulajdonságait és hőmérsékletszabályozó képességét. A mérési eredmények azt mutatják, hogy valamennyi teszthelyszínen jelentősen csökkent a hőingadozás, és az új vakolattal bevont helyiségekben a legmelegebb nyári napokon is 26 fok körül alakult a hőmérséklet.

Jelenleg az engedélyezési eljárás előtti utolsó simításokat végezzük a terméken, amelyet 2016 első felében, tehát még a nyári időszak előtt szeretnénk piacra dobni”. Mondta a marketing és fejlesztési igazgató.

Az új Magyar terméknek még egyenlőre nincs neve, de remélhetőleg nemsokára ez is meglesz.

Kedves Olvasónk!
A Facebook egy ideje korlátozza a nem fizetős postok láthatóságát, ez azt jelenti, hogy a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/Erdekes

[cn-social-icon]

Read previous post:
NAGYON VÁRJÁK A RABOK, EZT A RENDŐRT
NAGYON VÁRJÁK A RABOK, EZT A RENDŐRT

A börtön kemény hely, erről hallhattunk filmekben, dokumentumfilmekben, és még rengeteg helyen. [cn-social-icon] Viszont vannak olyanok, akik ezen a kemény...

ÍGY AUTÓZHATSZ BENZIN NÉLKÜL
ÍGY AUTÓZHATSZ BENZIN NÉLKÜL

Az Ukránok megmutatják, hogy hogyan autózhatsz benzin nélkül. [cn-social-icon] Az egész alapja a fagáz. Ukrajna rossz gazdasági helyzete miatt egyre...

Close