REJTÉLYES OLDALAK KÉNYSZERÍTIK ÖNGYILKOSSÁGRA A GYEREKEKET

REJTÉLYES OLDALAK KÉNYSZERÍTIK ÖNGYILKOSSÁGRA A GYEREKEKET

Rejtélyes oldalak kényszerítik öngyilkosságra a gyerekeket.


[good_old_share]

Ukrajnában már a rendőrség is figyelmeztette a szülőket.
Különböző oldalak bíztatják az öngyilkosságra hajlamos fiatalokat. Az oldalakon „dolgozó” emberek először úgy tesznek, mintha segíteni szeretnének, majd később ráveszik a fiatalokat az öngyilkosságra.

A dolog annyira kezd elfajulni, hogy az Ukrán rendőrség kiberosztálya sajtóközleményben figyelmeztette a szülőket a veszélyre.

loading...

Akkor lett gyanús a rendőrségnek a dolog, amikor egy 13 éves lány öngyilkos lett, majd később kiderült, hogy a lány egy oldalon lógott mindig, és a lány barátai elmondták a rendőrségnek, hogy a lány különböző fura „feladatokat” kapott az oldaltól.

Később kiderült, hogy több ilyen oldal is van, és a működtetőik célja az, hogy az öngyilkosságra hajlamos fiatalokat meg is öljék.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

A rendőrségnek állítólag már sikerült lelepleznie néhány ilyen hálózatot, azonban még lehetnek ilyenek, ezért fontos, hogy a szülők odafigyeljelek.

A kiberrendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy szakképzett pszichológusok dolgoznak az efféle oldalakon, amelyeknek általában repülő bálnák a szimbólumai. Az ilyen közösségeknek ugyanis a bálna a szabadság jelképe, másrészt a tengeri emlősök gyakran követnek el "öngyilkosságot" azzal, hogy a tudomány mai állasa alapján érthetetlen okból időnként szándékosan partra vetik magukat.
A rendőrség azt is elmondta, hogy pontosan hogyan működnek ezek az oldalak.

Először a fiatalokat különböző kérdésekkel tesztelik, hogy kiderüljön, hogy valóban van-e öngyilkossági hajlamuk. Ha pedig igen, akkor a fiatalokkal beszélgetnek egy ideig, és ezalatt az idő alatt kiderítenek minden olyan dolgot, ami bántja a gyerekeket.

Ekkor még azt hiszik, hogy segíteni szeretnének nekik, azonban később kiderül, hogy nem az a cél.

Egy idő után elkezdenek különböző feladatokat adni a fiataloknak, aminek a lényege az, hogy valamilyen kárt tegyenek magukban.

loading…


A végső szakaszban, amikor megbizonyosodtak arról, hogy a gyerek készen áll az öngyilkosságra, egy személyes, zenei aláfestésű magánüzenetet küldenek neki. Ebben felsorolják minden problémáját, amit korábban feltárt előttük, majd közlik a tinivel, hogy mindezekre egyetlen megoldás van, az öngyilkosság.

[apss_share]

Facebook hozzászólások