NÉHÁNY DOLOG, AMIT NEM AJÁNLOTT KITENNI FACEBOOKRA

NÉHÁNY DOLOG, AMIT NEM AJÁNLOTT KITENNI FACEBOOKRA

Néhány dolog, amit jobb ha nem teszel ki Facebookra.

[good_old_share]


Érdemes odafigyelni.

Gondolom sokaknak ezeket mondani sem kell, azonban rengetegen vannak, akik a Facebookon élik az életüket, és sokszor észre sem veszik, hogy olyan dolgokat tesznek ki, amivel sokat árthatnak saját maguknak.

Mi magunk is ismerünk néhány ilyen embert, és persze rengeteget is hallottunk már érdekes esetekről.

loading...
Éppen emiatt írjuk meg ezt, hátha néhány ember esetleg magára ismer, és innentől kezdve jobban odafigyel arra, hogy mit posztol ki.

1.Születésnap.

Persze kirakhatjuk a születésnapunkat a Facebookra, ezzel még nincsen gond, azonban ha esetleg a jelszavunk tartalmazza születésnapunkat is, akkor semmiképpen se adjuk meg, hiszen így könnyen rájöhetnek a jelszavunkra.

2. Telefonszám.

Ha megadjuk a telefonszámunkat, akkor akár rossz kezekbe is kerülhet, márpedig akkor könnyen zaklatás áldozatai lehetünk.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

3. Fotók a gyermekeidről, fiatal családtagjaidról
Lehet, hogy a gyermeked még csak totyogó, és lájkmágnesként működik minden egyes róla kiposztolt fotó, de ki tudja, hogy mennyire lesz boldog, mikor évek múlva szembesül azzal, hogy teleszemetelted a közösségi oldalt a képeivel, és lényegében csak az nem látta a fejlődését, aki nem akarta.

Valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy amit egyszer felteszünk a netre, az már ott marad, még akkor is, ha letöröljük, hiszen előtte bárki lementhette.

5. Hova jár a gyerek suliba/óvodába/szakkörre/iskolán kívüli tevékenységre

A fenti témához kapcsolódik ez is, ha ilyen pontos részleteket osztasz meg a gyereked életéről, lehetőséget biztosítasz azoknak, akik rá utaznak, hogy találkozzanak vele, kifigyeljék, tudjanak róla, mikor hol lesz.

6. A hely megadása

A pontos lakhelyünket sem érdemes megadni, hiszen így ismételtek bármikor ránktalálhatnak, kifigyelhetnek minket. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ha tudják a pontos lakhelyüket, és esetleg éppen posztolunk egy képet arról, a családdal nyaralunk, akkor egyből leesik mindenkinek, hogy bizony üres a lakás.

7. A főnök és a munka szidása

loading…


Ez a leggyakoribb hiba amit elkövethetünk. Nem egy olyan emberről tudunk, akit azért rúgtak ki, mert annyira okos volt, hogy posztban szidta a főnökét, vagy éppen a munkahelyét, csak éppen abba nem gondolt bele, hogy ezt a főnök is látni fogja.

Másnap már meló nélkül ment haza, és utána még a posztot is letörülte, pedig akkor aztán már teljesen mindegy volt.

8. Ne taggeld be, hogy hol vagy éppen

Ha megadjuk, hogy éppen hogy vagyunk, akkor azt olyan emberek is látják, akiknek nem kellene, mégis rengetegen csinálják ezt.

9. Ne írd ki, hogy elmész nyaralni/hosszú hétvégézni

Gondolom ezt sem kell részleteznünk. Ha kiposztoljuk, hogy éppen nyaralunk akkor azzal tulajnodképpen már szólunk is a betörőknek, hogy szabad a kecó, szóval lehet menni pakolni.

10. kapcsolatok

Nem ajánlott rögtön kitenni, hogy kapcsolatban vagyunk valakivel, hiszen ha aztán mégsem jön össze, akkor elég ciki levenni. Gáz tud lenni, amikor valaki 2 hetente állítgatja a kapcsolatbant, aztán leveszi.

11. Bankkártya információk

Ezt gondolom nem is kell részletezni. A bankkártya adatokat soka, sehol sem szabad megadni.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások