TE TUDOD, HOGY MIÉRT VAN LYUK A TOLLAK KUPAKJÁN?

TE TUDOD, HOGY MIÉRT VAN LYUK A TOLLAK KUPAKJÁN?

Te tudod, hogy miért van lyuk a tollak kupakján?

[good_old_share]


Kevesen tudják, pedig fontosabb mint gondolnád.

Az írószereket gyártó francia BIC 1991-ben "lyukasztotta ki" először a tollak kupakját, és azóta szinte minden gyártó így csinálja.
Egyáltalán nem véletlenül, hiszen ez a megoldás akár életet is menthet, és más szempontból is praktikusabb.

loading...

A kupak lényege az lenne, hogy védje a tollat a kiszáradástól, ezért sem értik sokan, hogy miért lyukas a kupak, pedig nagyon fontos szerepe van.

A tollak kupakjának kilyukasztása azért fontos, mert ha nem lenne lyukas, akkor a kupak felrakásánál az összenyomódó levegő miatt sokszor kifolyna a tinta.

Kedves olvasó! Ha szeretnél tőlünk értesítést kapni a friss hírekről, akkor kattints ide, és iratkozz fel az ingyenes értesítésünkre: http://www.netextra.hu/newsletter/

De persze nem ez a legfontosabb szerepe.
A legfontosabb szerepe az, hogy ha esetleg a torkunkon akadna, akkor nem fulladunk meg.

A lyukon keresztül továbbra is levegőhöz jutunk, legalábbis egy ideig, a kutatások szerint ugyanis egy idő után a nyál teljesen elzárja azt.

Viszont ezalatt az idő alatt megvan az esélyünk arra, hogy segítséget kapjunk, és így megmenekülhetünk a fulladástól.

Persze sokan gondolhatják azt, hogy ritka eset, hogy valakinek a torkán akadna egy toll kupak, azonban a felmérések egyáltalán nem ezt mutatják.

A felmérések szerint ugyanis 2000 és 2010 között nagyjából 10 ezer ilyen eset volt, és nagy többségében a 6 és 15 év közötti gyerekekkel történtek ilyen balesetek. [good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások